Wat is een tussenmeter?

Submetering, onderbemetering, tussenmeters zijn verschillende termen voor dezelfde oplossing; het individueel bemeten van energiegebruikers achter de hoofdmeter. Een tussenmeter is een energiemeter die na de hoofdmeter wordt geplaatst.

Met tussenmeters meer inzicht

Inzicht in het energieverbruik op hoofd(meter)niveau is er vaak wel. Om optimaal te besparen is echter meer nodig. Tussenmeters leveren een enorme verdieping in inzicht op. Dat helpt bij het besparen van energie, het beheer van technische installaties en het toewijzen van energiekosten. Zo is het mogelijk om afwijkende patronen in het energieverbruik te identificeren.  Een tussenmeter laat bijvoorbeeld zien wat een bepaalde installatie aan energie verbruikt. 

Stel u combineert de energiegegevens van de hoofdmeters, zonnepanelen en laadpalen met die van de grotere verbruikers in een gebouw. Dat laat u samenkomen in hetzelfde monitoringsysteem. Dan wordt heel duidelijk waar de energie heen gaat. En hoe energiezuinig de installatie echt zijn. Met een juiste analyse kunt u vervolgens zien waar u mogelijk kunt besparen.

Een complete oplossing om energieverbruik te verminderen

Met het gebruik van tussenmeters alleen heeft u nog geen complete oplossing. U wilt immers niet handmatig meterstanden opnemen. Dat geeft te weinig inzicht. Voor een goede analyse zijn energieprofielen nodig. Dat kan met slimme, telemetrie tussenmeters. De complete (meet)oplossing omvat een combinatie van hardware en software; slimme, telemetriemeters, een centraal uitleessysteem en een energiemonitoringssysteem.

Nauwkeurigheid van meetdata

Een hoge mate van datanauwkeurigheid is ook bij tussenmeters belangrijk. U moet kunnen vertrouwen op de informatie van de meter. Het is daarom belangrijk om meters te hanteren met een hoge nauwkeurigheid en lage afwijking.

Daadwerkelijk energie besparen

Met het verkregen inzicht in de energieverbruiken kunnen de instellingen van installaties worden geoptimaliseerd. Dat kan al snel 10 tot 15% besparing opleveren. Daarnaast zorgt inzicht voor meer bewustwording. Bij uzelf, uw collega’s en huurders. Aanpassing van gedrag van gebruikers van het gebouw kan de energiereductie verder vergroten met nog meer positieve impact op het milieu, het verminderen van de CO2-uitstoot en de portemonnee.

Grip op energie

Besparen op energie en kosten dankzij effectief energiemanagement

Besparen op het energieverbruik van gebouwen begint met inzicht. Om hier stappen in te zetten is het zaak om alle aspecten van energie te bekijken, want de winst zit meestal in het ontdekken van slimme combinaties. Die kun je pas zien, nadat voldoende relevante data zijn verzameld.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Harold zal snel contact met u opnemen.