Laadpaalverbruik meten?

In 2030 rijden er naar verwachting zo'n 1,9 miljoen elektrische personenauto's rond in Nederland. Om die allemaal van stroom te voor zien zijn 1,5 miljoen extra laadpalen nodig. We komen er niet alleen met de openbare laadpunten. Medewerkers willen graag op het werk kunnen opladen. Ook zien we initiatieven voor laadpalen bij grote retail organisaties, zodat u bijvoorbeeld kunt snelladen tijdens de boodschappen bij uw supermarkt of op de woonboulevard. Met onze meetdiensten voor laadpalen kan de ingekochte elektriciteit worden afgerekend tussen de verschillende partijen.

Verbruiksmeter voor laadpalen

Wij plaatsen geen laadpalen, een laadpaalleverancier of installateur kan de laadpaal voor u installeren. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich specifiek richten op de plaatsing van laadpalen. Als erkend meetbedrijf helpen we u helpen met het registreren (meten) van de geleverde elektriciteit. Of het nu gaat om een laadplein met een eigen aansluiting op het energienet, laadpalen op uw eigen terrein of laadpalen op het terrein van een andere organisatie, in alle gevallen is er een geschikte meetoplossing.

Energiecontract bij het laadpalen meten

Een belangrijk aandachtspunt is de invloed van de laadpalen op de energiecontracten, met de leverancier en netbeheerder. Zo kunt u zich afvragen of het extra verbruik van de laadpalen wel binnen de afgesproken bandbreedte van het energiecontract past? Als u daar overheen gaat of u daar boetes voor kunt krijgen? En is het wel mogelijk om een grotere energieaansluiting te krijgen? Met de huidige congestieproblematiek is dat niet altijd niet vanzelfsprekend. We adviseren u graag over de mogelijke oplossingen.

Hernieuwbare brandstofeenheden (HBE) regeling

Bedrijven die hernieuwbare energie leveren in Nederland, kunnen de leveringen registreren op hun rekening in het Register Energie voor Vervoer (REV). Zij ontvangen daarvoor Hernieuwbare Brandstofeenheden (HBE's). Daar staat ook een vergoeding tegenover. Het kan interessant zijn in het kader van laadpalen om van deze regeling gebruik te maken. Om voor de regeling in aanmerking te komen worden er aanvullende eisen gesteld aan de aansluiting en meetoplossing. Éen voorwaarde van de HBE regeling is dat de laadinfrastructuur achter een allocatiepunt komt. 

Andere energieleverancier voor laadpalen?

Wilt u de kosten van de stroom van de laadpaal apart van de hoofdaansluiting laten verrekenen? Door middel van de MLOEA constructie is het mogelijk om voor de laadpalen een andere energieleverancier te kiezen dan voor de hoofdaansluiting van uw gebouw. Met een MLOEA constructie heeft u meteen een tweede allocatiepunt om gebruik te kunnen maken van de HBE regeling.

Liever persoonlijk contact?

Meer weten over INNAX en wat we voor u kunnen betekenen.

We begrijpen dat u niet alleen een energiemeter zoekt. Voor grip op energie is meer nodig. Een gesprek is verhelderend.

Laat uw gegevens achter en Harold zal snel contact met u opnemen.