Beheer en onderhoud

Beheer en onderhoud

Als professionele vastgoedeigenaar of –beheerder bent u graag in controle als het gaat om het beheer en behoud van uw gebouwen en woningen. U heeft daarvoor inzicht nodig in de staat van onderhoud en onderhouds- of verbeterkosten van uw bezit. U maakt graag goed overwogen beslissingen op basis van zowel een technische en financiële onderbouwing. Op de lange termijn blijkt het met visie plannen en gestructureerd uitvoeren van onderhoud efficiënt en dus duurzaam.

Aanpak beheer en onderhoud

Wij geloven dat het aansturen van het onderhoudsproces efficiënt en kosteneffectief moet verlopen. Daarbij kan INNAX u begeleiden bij het ontwikkelen van een goede onderhoudsstrategie. U geeft het gewenste onderhoudsniveau aan en wij ondersteunen u van begin tot eind, van aanbesteding tot begeleiding van de uitvoering. Van inspectie tot monitoring. Wij maken het proces beheersbaar door de beschreven taken en verantwoordelijkheden te auditeren en te voorzien van adviezen.

Eén gebouw of een complete portefeuille

De adviseurs van INNAX ondersteunen u bij het opstellen van een (duurzame) onderhoudsvisie en bij het genereren van MJOB’s en jaarbegrotingen. INNAX biedt de mogelijkheid voor het inzichtelijk maken van onderhoudsbegrotingen op individuele gebouwen of complexen of voor uw complete vastgoedportefeuille.

MeerJarenOnderhoudsBegroting (MJOB)

De belangrijkste input van de onderhoudsbegroting is de data uit een inspectie. Deze halen wij eventueel vanuit de conditiemeting van de aanwezige elementen en installaties in de woningen of gebouwen. De gegevens worden tijdens de inspectie in het door u gewenste softwarepakket ingevoerd waarna een MJOB van de te verwachte kosten kan worden opgesteld. In de MJOB nemen we naast onderhoudskosten (planmatig, klachten- en mutatie-onderhoud) ook investeringskosten mee. Desgewenst maken we bovendien de combinatie met de kosten voor energetische verbetermaatregelen.

Doordat wij expertises op meerdere technische vakgebieden in één huis hebben kunnen wij u in de volle breedte adviseren over verschillende technische en financiële consequenties van oplossingen.