Interactie

Worden uw energiebesparingsplannen niet goed ontvangen door uw bewoners? Gaan de hakken in het zand als u het plan presenteert? Wij adviseren u om vroegtijdig te starten met het betrekken van uw bewoners, bewust te kiezen voor de communicatiemiddelen die u inzet en de interactie aan te gaan. Op deze manier creëert u draagvlak, vertrouwen en enthousiasme voor energiebesparing en renovatie.

Duidelijk proces en communicatie

Wij bieden ondersteuning bij communicatiecampagnes die bijdragen aan het vergroten van de bewustwording van uw bewoners. Dit doen wij bij alle fases van energiebesparingsprojecten, vanaf het eerste initiatief, bij de planvorming, realisatie tot en met de monitoring achteraf. Wij helpen om duurzaamheidsbeleid om te zetten in succesvolle communicatieplannen en voeren de benodigde acties uit.

Suzanne Wammes vertelt in een interview over de rol van bewonerscommunicatie en wanneer je deze het best kunt inschakelen.

Waarom is bewonerscommunicatie belangrijk?

Door met de bewoners in gesprek te blijven zorg je er voor dat er meer acceptatie is voor de verduurzamingsplannen. Het betrekken van bewoners bij beslissingen die hun leefomgeving beïnvloeden, creëert draagvlak en acceptatie voor projecten. Als bewoners zich gehoord en betrokken voelen, zijn ze eerder geneigd positief te reageren op veranderingen in hun buurt.

Het is niet meer dan logisch dat mensen willen weten wat er in hun omgeving gebeurt. Transparante communicatie met bewoners over projecten, plannen en ontwikkelingen zorgt ervoor dat bewoners zich geïnformeerd voelen en vermindert onzekerheid en angst. Door open en duidelijk te communiceren, kunnen mogelijke conflicten en weerstand tegen projecten worden verminderd. Bewoners krijgen de kans om zorgen en bezwaren te uiten, wat kan leiden tot aanpassingen die tegemoetkomen aan hun behoeften.

Effectieve communicatie versterkt het vertrouwen tussen bewoners en projectontwikkelaars, overheidsinstanties en andere betrokken partijen. Dit verhoogt de legitimiteit van projecten en bevordert samenwerking. Projecten die rekening houden met de behoeften en zorgen van bewoners hebben meer kans op lange-termijn succes en duurzaamheid. Betrokken gemeenschappen zijn vaak meer bereid om te investeren in de groei en ontwikkeling van hun buurt.

Toekomstvaste woningen

De route naar energiezuinig en waardevast

Veel woningcorporaties en residentieel vastgoedeigenaren hebben baat bij een verduurzamingsroute met concrete stappen naar een duurzame woningportefeuille. Waar die route toe leidt is helder: zeer energiezuinige, gezonde en waardevaste woningen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Suzanne zal snel contact met u opnemen.