We begrijpen dat het verduurzamen van een gebouw een ingewikkelde opgave kan zijn. Want waar moet je beginnen? INNAX is er om de VvE daarbij te helpen.

De verduurzaming voor een VvE begint met een energieadvies. Dit advies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen mogelijk zijn met bijbehorende kostenbesparing, benodigde investering en financieringsmogelijkheden.

Een energieadvies op maat

Elk gebouw is uniek. Ook hebben VvE’s verschillende financiële mogelijkheden en zijn de wensen van bewoners vrijwel nooit hetzelfde. Daarom betrekken we de VvE graag bij het adviesproces. We beginnen met een koffietafelgesprek met het bestuur en een ronde langs het gebouw. We bezoeken ook enkele woningen. Zo vormen we al een goed beeld van wat er mogelijk is en waar de wensen van bewoners liggen ten aanzien van de verduurzaming.

Met deze informatie brengen we de huidige situatie in kaart en weten we met welke verduurzamingsmaatregelen we aan de slag moeten. Voor deze maatregelen gaan wij het effect op het energieverbruik berekenen. Ook wordt de besparing op de energiekosten berekend en maken we de kosten voor het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen inzichtelijk.

De bewoners beslissen zelf

Dankzij het energieadvies kan de VvE een weloverwogen keuze maken uit verschillende verduurzamingsmaatregelen. Dit kan een pakket van maatregelen zijn dat wij voorstellen, of maatregelen die de VvE zelf kiest uit het energieadvies.

Na ontvangst van het energieadvies moet de VvE tijdens een algemene ledenvergadering (ALV) beslissen welke verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd gaan worden. Deze maatregelen worden vervolgens opgenomen in een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP). Dit plan bevat niet alleen de gebruikelijke onderhoudstaken uit het reguliere meerjarenonderhoudsplan (MJOP), maar ook de gekozen verduurzamingsmaatregelen.
Als de VvE nog geen regulier en actueel MJOP heeft, kan INNAX helpen om deze op te stellen. Zo'n MJOP helpt de VvE om inzicht te krijgen in toekomstig onderhoud en de kosten die daarmee gepaard gaan.

Het beste advies voor uw gebouw en portemonnee

U kunt erop vertrouwen dat wij het juiste advies geven dat past bij uw gebouw en budget. We staan ook altijd klaar om vragen te beantwoorden of verduidelijking te geven daar waar nodig.

Subsidie om verduurzaming te stimuleren

Wist u dat er een Subsidieregeling verduurzaming verenigingen van eigenaren (SVVE) is opgericht, bedoeld om VvE’s, wooncoöperaties en woonverenigingen aan te moedigen om hun gebouwen duurzamer te maken?

Met deze subsidie kunt u twee soorten subsidie aanvragen:

  • Subsidie voor een energieadvies van een erkend energieadviseur, eventueel met begeleiding en/of meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
  • Subsidie voor energiebesparende maatregelen, waaronder isolatiemaatregelen of aanvullende energiebesparende maatregelen of voor een samenhangend ‘zeer energiezuinig pakket’ (ZEP).

Bij INNAX zoeken we graag uit welke subsidiemogelijkheden er voor uw VvE van toepassing zijn. Hierdoor wordt het makkelijker om uw gebouw te verduurzamen. We helpen u ontdekken welke subsidies u kunt aanvragen en hoeveel geld u mogelijk terug kunt krijgen. Zo komt de verduurzaming van uw gebouw weer een stapje dichterbij.
Let op: Om aanspraak te maken op het maximale subsidiebedrag voor het energieadvies, moet deze samen met een DMJOP worden opgesteld.

Wil je verduurzamen als VvE? Dan is INNAX dé betrouwbare partij met jarenlange ervaring in duurzaamheid. Wij bieden een volledige aanpak, van advies tot nazorg.  Samenwerking staat bij ons centraal: we luisteren naar jullie wensen en zorgen voor een aanpak op maat. En omdat we altijd up-to-date zijn met de nieuwste regelgeving, ontwikkelingen en technieken, kunnen we jullie de beste kennis en expertise bieden op het gebied van verduurzaming.

Kies je voor INNAX als duurzame partner, dan zetten we samen de stap naar een lagere energierekening en een groenere toekomst!

VvE Verduurzamen - INNAX Ontzorgt

Ons stappenplan:

  1. Koffietafelgesprek (kennismaking)
  2. Ronde langs gebouw
  3. Woningbezoeken
  4. Vaststellen mogelijkheden
  5. Opstellen energieadvies
  6. Bespreken energieadvies
  7. ALV – keuze maatregelen
  8. DMJOP

Woningkwaliteit op orde

Zekerheid dat woningen aan wettelijke eisen voldoen

Corporaties en residentieel vastgoedbeheerders willen zeker weten dat ze voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving voor woningen. Bovendien is er behoefte aan scherpe monitoring van de prestaties. Woningkwaliteit op orde maakt deze inzichtelijk. Om verantwoording af te leggen en als basis voor een doelgericht verduurzamingsbeleid.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Youri zal snel contact met u opnemen.