Door optimaal gebruik te maken van daken van huurwoningen kunnen woningcorporaties huurders actief betrekken in de verduurzaming. Bovendien is het met de huidige energieprijzen meer dan ooit belangrijk om energiearmoede tegen te gaan. Hoe we dit doen leggen we graag uit tijdens één van onze werkbezoeken aan onze projecten. Dit doen we samen met onze opdrachtgevers Jutphaas en Casade.

22 juni 2022

De eerste werksessie van 22 juni naar het project Dakenstroom van Casade is goed ontvangen. “Leuk om het verhaal vanuit Casade te horen!” Het kijken op locatie “heeft zéker meerwaarde”. Je steekt iets op over hoe een zonnecoöperatie wordt opgezet, maar ook over de technische kant van een grootschalig renovatietraject, “die theorie was zéker nuttig!”

We kregen genoeg positieve reacties om door te gaan met onze werksessies! In september zijn de volgende gepland:

8 september 2022

Het project GWZonnestroom, te Nieuwegein. Opdrachtgever: Jutphaas Wonen

  • Tijd: 14:00 tot 16:00
  • Locatie: Nieuwegein

De eerste excursie gaat naar ons project GWZonnestroom, te Nieuwegein. Op gestapelde bouw (mgw) liggen zonnepanelen van de zonnecoöperatie waarvan zo’n 100 huurders lid zijn. Ook ligt er op een aantal daken sedum i.c.m. PV. Meer informatie op www.gwzonnestroom.nl.

Samen met Jutphaas Wonen geven we een uitleg over o.a. de totstandkoming van het project en nemen we een kijkje op het dak.

22 september 2022

Het project Dakenstroom, te Waalwijk. Opdrachtgever: Casade

  • Tijd, keuze: ochtend- of middagprogramma
  • Locatie: Waalwijk

Organisatie in samenwerking met woonstichting Casade (Waalwijk). Het project Dakenstroom is een grootschalig renovatieproject met een zonnecoöperatie voor alle huurders van Casade. Samen duiken we in het project om de voorbereiding, uitvoering en geleerde lessen delen. Ook gaan we de wijk in, om het resultaat te bekijken. Er is beperkt ruimte.

Meer informatie over Dakenstroom: https://www.casade.nl/projecten/dakenstroom/

Interesse?

Heb je interesse om deel te nemen? Stuur dan een bericht naar: ngreidanus@innax.nl.

NB: Deze excursies zijn gereserveerd voor medewerkers van woningcorporaties. Deelname is vrijblijvend.

Meer weten over

de werkbezoeken?

Neem contact op met Nynke.