Focus op integrale verduurzaming

De focus zal in 2024 meer op de integrale verduurzamingsprojecten komen te liggen. Met deze wijziging in de DUMAVA subsidie worden eigenaren gestimuleerd om direct grotere verduurzamingsstappen te maken. Er wordt meer budget vrijgemaakt voor integrale projecten, waarbij het subsidiepercentage kan oplopen tot 40%. Dit is afhankelijk van het aantal labelsprongen dat wordt behaald.

Dit extra budget wordt vrijgemaakt door het subsidiepercentage voor losse maatregelen te verlagen. Onder de nieuwe regeling is 70% van het totale budget (€ 166,25 miljoen) bestemd voor integrale renovaties.

Het maximale subsidiebedrag per aanvrager wordt verlaagd van € 2,5 miljoen naar € 1,5 miljoen, zodat nog meer organisaties subsidie kunnen ontvangen.

Maatregelenlijst aangepast

Met de nieuwe openstelling wordt ook de maatregelenlijst aangepast. Zo wordt de mogelijkheid om te investeren in energieopslag uitgebreid. Daarnaast worden eisen aangescherpt en maatregelen met een korte terugverdientijd, zoals LED-verlichting, van de lijst verwijderd.

Laatste status DUMAVA 2024

Tot 28 december 2023 was het mogelijk om deel te nemen aan de internetconsultatie. Eind februari 2024 werd bekend dat de voorwaarden voor de DUMAVA definitief zijn. De actuele maatregelen zijn te vinden op onze DUMAVA pagina.

Het is verstandig om een aanvraag tijdig voor te bereiden. Blijf op de hoogte en meld je aan voor updates via ons DUMAVA loket.

Naar het DUMAVA loket

Meer weten over

dit nieuwsartikel?

Neem contact op met Marco.