Verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Het hoofddoel van de regeling is om eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om te investeren in verduurzamingsmaatregelen en op die manier het energieverbruik en de CO₂-uitstoot te verlagen.

De DUMAVA subsidieregeling is gericht op vastgoed (10 jaar of ouder) dat eigendom is van maatschappelijke instellingen binnen de sectoren:

  • decentrale overheid
  • onderwijs
  • zorg
  • cultuur
  • niet-woonhuis rijksmonumenten
  • overige gebouwen met een publieksfunctie, waaronder een buurthuis, dorpshuis of wijkcentrum

Voorwaarden toekenning DUMAVA subsidie

De subsidie is van toepassing op aanvragen die:

  • bestaan uit maximaal drie energiebesparende maatregelen gebaseerd op een extern energie advies, zoals het inrichten van een energiebeheersysteem, het toepassen van een zonnecollectorsysteem, warmtepomp en warmte- of koudeopslag. OF:
  • een integraal verduurzamingsproject behelzen, om het gebouwen duurzaam te renoveren op basis van een maatwerkadvies. Het pakket moet leiden tot minimaal label B of een verbetering van ten minste 3 labels.

Aanvraagperiode en budget

Een aanvraag kan worden ingediend van 1 oktober 2022 tot en met 31 december 2022. In totaal is er € 150 mln beschikbaar, te verdelen op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Maximaal 80% van het beschikbare bedrag zal worden verleend aan subsidieaanvragen boven € 25.000. 

Hoogte van de subsidie

Energiebesparende maatregelen
De subsidie bedraagt 30% van de projectkosten met een minimum van € 5.000 per aanvraag en een maximum van € 2.500.000 per twee jaar per gebouw. De subsidie voor de advies en begeleidingskosten bedraagt 50%. 

Tot € 25.000 wordt 100% van het subsidiebedrag als voorschot uitgekeerd. Daarboven bedraagt het voorschot 70%.

Integraal verduurzamingsproject
De subsidie bedraagt 30% van de projectkosten met een minimum van € 25.000 per aanvraag en een maximum van € 2.500.000 per twee jaar per gebouw. De subsidie voor de advies en begeleidingskosten bedraagt 50%. 

70% van het subsidiebedrag wordt als voorschot uitgekeerd.

Toekomstvaste gebouwen

Waarde verhogen dankzij route voor verduurzaming

De oplossingen van INNAX onderscheiden zich door een datagedreven totaalaanpak. Doel: alle belemmeringen om te verduurzamen weghalen. Als onafhankelijke verduurzamingspartner bieden we oplossingen die inzetbaar zijn gedurende de gehele levenscyclus van een gebouw.

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Joop zal snel contact met u opnemen.