Effectieve aanpak

Het verduurzamen van sociale huurwoningen levert een grote bijdrage aan de CO₂-reductiedoelstellingen, maar liever niet ten koste van de betaalbaarheid voor huurders. U zoekt dus naar de meest effectieve aanpak, zonder risico op desinvesteringen. Kies daarom net als andere corporaties voor een Zonne-Coöperatie. Met een Zonne-Coöperatie maakt u maximaal gebruik van de beschikbare daken voor het opwekken van zonne-energie. 

Hoe het werkt

We brengen de zonnepanelen onder in een vereniging, die eigenaar is van de zonnepanelen, waarmee de Zonne-Coöperatie ontstaat. Door gebruik te maken van de regeling verlaagd tarief, ook wel postcoderoos genoemd, kunnen huurders deelnemen in de collectieve opwekking, ook als zij zelf geen zonnepanelen op het dak hebben.

Door lid te worden van de Zonne-Coöperatie, krijgen huurders een aandeel in de zonnepanelen. In ruil voor een kleine lidmaatschapsbijdrage ontvangen zij 15 jaar lang een korting op de energiebelasting.

 

Win-win

Toekomstvast verduurzamen

Het maximaal benutten van het dakoppervlak zorgt voor een maximale CO₂-reductie, een maximale duurzame opwekking en een optimale verbetering van de energie-index op de meest kosteneffectieve wijze. Bovendien is de exploitatie zelfvoorzienend aangezien het overschot van de zonne-energie wordt verkocht.

Onze oplossing werkt vanuit een heldere visie gericht op de pijlers communicatie, ontzorgen, veiligheid, samenwerking en toekomstbestendigheid. INNAX is technisch en financieel-juridisch verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie, exploitatie van de Zonne-Coöperatie.

Bekijk de brochure

Toekomstvaste woningen

De route naar energiezuinig en waardevast

Veel woningcorporaties en residentieel vastgoedeigenaren hebben baat bij een verduurzamingsroute met concrete stappen naar een duurzame woningportefeuille. Waar die route toe leidt is helder: zeer energiezuinige, gezonde en waardevaste woningen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Khing zal snel contact met u opnemen.