Efficiënte aanpak

Het verduurzamen van sociale huurwoningen levert een grote bijdrage aan de CO2-reductiedoelstellingen. De betaalbaarheid van de huur mag hierdoor niet in het geding komen. U zoekt dus naar de meest efficiënte aanpak, zonder risico op desinvesteringen. Kies daarom net als andere corporaties voor de Zonne-Coöperatie. Met de Zonne-Coöperatie maakt u maximaal gebruik van de beschikbare daken voor het opwekken van zonne-energie. 

Hoe het werkt

We brengen de zonnepanelen onder in een vereniging, die eigenaar is van de zonnepanelen, waarmee de Zonne-Coöperatie ontstaat. Door gebruik te maken van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) kunnen huurders deelnemen in de collectieve opwekking, ook als zij zelf geen zonnepanelen op het dak hebben.

Door lid te worden van de Zonne-Coöperatie, krijgen huurders een aandeel in de zonnepanelen. In ruil voor een kleine lidmaatschapsbijdrage ontvangen zij 15 jaar lang voordeel uit de opgewekte stroom en de subsidie.

De Zonne-Coöperatie voor Woningcorporaties

Win-Win

Het maximaal benutten van het dakoppervlak zorgt voor een maximale CO₂-reductie, een maximale duurzame opwekking en een optimale verbetering van het energielabel op de meest efficiënte wijze. Bovendien is de exploitatie zelfvoorzienend aangezien het overschot van de zonne-energie wordt verkocht. INNAX is technisch en financieel-juridisch verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie, exploitatie van de Zonne-Coöperatie. 

Bekijk de brochure

Toekomstvaste woningen

De route naar energiezuinig en waardevast

Veel woningcorporaties en residentieel vastgoedeigenaren hebben baat bij een verduurzamingsroute met concrete stappen naar een duurzame woningportefeuille. Waar die route toe leidt is helder: zeer energiezuinige, gezonde en waardevaste woningen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Joop zal snel contact met u opnemen.