De ISDE is bedoeld om woningeigenaren te stimuleren om te investeren in duurzame energieopwekking of isolatiemaatregelen en zo bij te dragen aan de vermindering van CO2-uitstoot en de overgang naar een energiezuinige en waardevaste woning.

Hoe hoog is de ISDE subsidie?

De subsidiebedragen variëren per type apparaat en de energieprestatie. Voor zonneboilers is de subsidie afhankelijk van het type en de grootte van het zonneboilersysteem. Bij warmtepompen wordt de subsidie bepaald op basis van het type en vermogen. Biomassaketels en pelletkachels ontvangen een vast subsidiebedrag.

ISDE subsidie voor isolatie

De ISDE-subsidie is van toepassing op diverse isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, isolatieglas en gevelisolatie. Huiseigenaren en verenigingen van eigenaren kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woningen, zelfs als het om monumenten gaat.

Wanneer en hoe kan ik de ISDE subsidie aanvragen?

Om de ISDE-subsidie aan te vragen, moet je aan de voorwaarden van de subsidieregeling voldoen en de meldcode van de toegepaste maatregel kennen. Als je weet dat de ISDE subsidie geldt voor jouw maatregel, dan kun je de installatie aanschaffen en laten installeren of het isoleren laten uitvoeren. Nadat je de verduurzaming hebt uitgevoerd, kun je de subsidie aanvragen bij de RVO.

 

Toekomstvaste woningen

De route naar energiezuinig en waardevast

Veel woningcorporaties en residentieel vastgoedeigenaren hebben baat bij een verduurzamingsroute met concrete stappen naar een duurzame woningportefeuille. Waar die route toe leidt is helder: zeer energiezuinige, gezonde en waardevaste woningen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Max zal snel contact met u opnemen.