Van uitdaging naar oplossing

De financiering mag geen belemmering zijn om stappen te maken in het verduurzamen van gebouwen. INNAX gaat de uitdaging graag aan en ondersteunt met diverse financieringsoplossingen op maat. Dit doen wij zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw. In onze aanpak kunnen we zelfs risico’s overnemen.

Wij werken samen met financieringsinstellingen en banken. Afhankelijk van het project en opdrachtgever kiezen wij de meest geschikte financieringsmogelijkheid. Indien het projectontwerp zich kwalificeert voor “groen financieren”, dan zullen wij gebruik maken van een dergelijke regeling. Het voordeel hiervan ligt in het lagere rentepercentage. Wij analyseren de technische en financiële mogelijkheden via een haalbaarheidsonderzoek.

Nadat het juiste technisch financiële scenario is gekozen bieden wij hulp bij zaken als:

  1. Subsidies en fiscale optimalisatie
  2. Financiële ruimte in vermogen en leningen
  3. Investeringsstrategieën
  4. Het opzetten van een Energie B.V.


Energie investeringsaftrek (EIA)

Met deze fiscale regeling kunt u ca. 14% besparen op de investering van een duurzame installatie. Hiervoor moet de installatie gekwalificeerd zijn volgens de Energielijst. Het duurzame energieconcept van INNAX maakt het mogelijk voor diverse organisaties om hier gebruik van te maken. Samen met onze opdrachtgevers en de financiers kijken we naar een passende oplossing.

Energy As A Service made Easy (EAASY)

Een energy-as-a-service oplossing voor de verduurzaming van uw gebouwen via een abonnementsmodel: dat is EAASY. De regie ligt bij uw organisatie, echter zonder omkijken naar investeringen, de realisatie of exploitatie.

Toekomstvaste gebouwen

Waarde verhogen dankzij route voor verduurzaming

Nog altijd denken velen: duurzaam is duur. Dat geldt alleen voor partijen die verduurzaming niet goed voorbereiden. Organisaties die het slim aanpakken, constateren juist precies het tegenovergestelde. Hun vastgoed wordt meer waard, doordat ze op tijd toekomstvaste maatregelen nemen. De gebruikerstevredenheid gaat omhoog, de huurcontracten lopen langer. De prijs per m2 stijgt, terwijl de energiekosten en de CO2-uitstoot dalen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Jeroen zal snel contact met u opnemen.