Vervanger postcoderoosregeling

De Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking vervangt de fiscale regeling verlaagd tarief, beter bekend als de postcoderoosregeling. Met deze subsidieregeling worden energiecoöperaties en VvE's gestimuleerd om in de eigen leefomgeving hernieuwbare elektriciteit op te wekken. Zowel grootverbruikers- als kleinverbruikersaansluitingen kunnen in aanmerking komen.

Hoe de subsidie werkt

De subsidie wordt uitgekeerd in de vorm van een bedrag per geproduceerde kWh. Elk jaar stelt RVO per type installatie de basisbedragen vast. Het basisbedrag is het bedrag per geproduceerde kWh, die nodig is om de installatie rendabel te maken. Het basisbedrag van het jaar van aanvraag, geldt voor de hele subsidieperiode van 15 jaar.

Regeling open vanaf 1 april

Het budget voor de subsidieregeling is € 92 miljoen en wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst. Een aanvraag indienen kan van 1 april tot 1 december. Voor de jaren na 2021 volgt er jaarlijks een nieuwe openstellingsronde.

Collectieve opwekking voor woningcorporaties

Net als de regeling verlaagd tarief biedt de nieuwe regeling ook voor woningcorporaties de mogelijkheid om huurders te laten deelnemen in de collectieve opwekking van zonne-energie. Middels een zonne-coöperatie kan gebruik worden gemaakt van de beschikbare daken in eigendom van de woningcorporatie.

Lees meer

 

Wat er verandert

Van belastingmaatregel naar subsidie

Hiernaast vindt u de belangrijkste verschillen van de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) met de postcoderoosregeling. De SCE opent op 1 april 2021.

Neem contact op

Toekomstvaste woningen

De route naar energiezuinig en waardevast

Veel woningcorporaties en residentieel vastgoedeigenaren hebben baat bij een verduurzamingsroute met concrete stappen naar een duurzame woningportefeuille. Waar die route toe leidt is helder: zeer energiezuinige, gezonde en waardevaste woningen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Joop zal snel contact met u opnemen.