Van laadpalen naar energiebelasting

Het van oorsprong Japanse bedrijf is wereldwijd actief en levert intelligente technologie-oplossingen aan grote en middelgrote ondernemingen. Oplossingen die meer dan ooit hun waarde tonen nu vanwege de coronacrisis grote behoefte is aan veilige netwerken en geavanceerde communicatieplatforms. In 2008 nam NTT het Nederlandse Dimension Data over dat in 2000 haar intrek had genomen in een bedrijfsverzamelgebouw in Barneveld. John: “Sinds de oprichting is Dimension Data vrij snel uitgegroeid tot een organisatie van bijna 400 medewerkers. Met die groei zijn we steeds meer ruimte gaan betrekken en liepen we tegen grenzen aan. Zo bleek de elektriciteitsvoorziening niet toereikend voor het aantal laadpalen dat we nodig hebben. De adviesaanvraag bij de gemeente leidde tot het contact met het Energieloket van de gemeente Barneveld, waarmee ik het energiemanagement breder ben gaan bekijken.”

Voordeel door complexbepaling

Het Energieloket wees John op de mogelijke besparing ten aanzien van de energiebelasting. “Als je meerdere aansluitingen in hetzelfde pand hebt, bestaat de mogelijkheid om deze bij elkaar op te tellen. Dat is gunstig omdat daardoor een (groter) deel van je gebruik in een lagere belastingschijf valt. Omdat NTT gaandeweg meer aansluitingen in gebruik is gaan nemen, werden deze nog steeds afzonderlijk belast.” Het bleek het onderzoeken waard. In samenwerking met INNAX bleek de zogeheten complexbepaling van toepassing te zijn en is deze vastgelegd bij de gemeente. Het voordeel: over de afgelopen vijf jaar is een teruggave verkregen van € 13.000,-. Bovendien pakt de energiebelasting voortaan jaarlijks € 2000,- lager uit. Als huurder van een bedrijfsgebouw loont het dus om goed naar het aansluitingenbeheer te kijken. Zeker als er sprake is geweest van uitbreiding binnen hetzelfde complex.

Geld besparen voor duurzame maatregelen

INNAX helpt graag bij het verder verduurzamen van gebouwen. Vaak zorgen duurzame maatregelen in eerste instantie voor extra kosten en verdienen ze zichzelf na een paar jaar terug. Met onze grip op energie aanpak, zoeken we actief naar mogelijkheden om kosten te besparen, waarmee ruimte ontstaat voor andere verduurzamingsmaatregelen. Op deze manier maken we verduurzamen makkelijker.

 

Uitstel heffing energiebelasting

Tijdelijke maatregel Rijksoverheid

Vanwege de coronacrisis kunnen ondernemingen uitstel van betaling voor belastingen aanvragen. Deze mogelijkheid bestaat ook voor de Energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie (ODE). Voorwaarde is dat u maandelijks een factuur ontvangt over het werkelijke verbruik.

Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Grip op energie

Besparen op energie en kosten dankzij effectief energiemanagement

Besparen op het energieverbruik van gebouwen begint met inzicht. Om hier stappen in te zetten is het zaak om alle aspecten van energie te bekijken, want de winst zit meestal in het ontdekken van slimme combinaties. Die kun je pas zien, nadat voldoende relevante data zijn verzameld.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Marco zal snel contact met u opnemen.