Waarom MLOEA?

Meerdere Leveranciers Op Een Aansluiting, ook wel MLOEA genoemd houdt in dat er meerdere energieleveranciers gebruikmaken van dezelfde aansluiting bij een klant. Dit kan voorkomen wanneer een klant bijvoorbeeld zonnepanelen heeft en energie teruglevert aan het netwerk. In dat geval kan de klant ervoor kiezen om naast zijn eigen energieleverancier ook gebruik te maken van een andere leverancier voor de teruggeleverde energie.

Voor groot- en kleinzakelijke afnemers

Stel u bent grootzakelijk afnemer die tegelijkertijd zelf duurzame energie opwekt. Dan kan het voordelig zijn om het elektriciteitsverbruik en de productie bij verschillende leveranciers te contracteren. Maar ook als kleinzakelijke afnemer kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een andere partij te contracteren voor de laadpalen van elektrische auto’s dan uw vaste energieleverancier. Met de MLOEA constructie moeten de verschillende leveranciers goed samenwerken en hun tarieven en energieverbruik goed op elkaar afstemmen om verwarring en dubbele facturatie te voorkomen. INNAX zorgt voor de juiste metingen en het versturen van de meetdata aan de partijen.

Keuzevrijheid voor huurders

Met de komst van MLOEA ontstaan ook meer mogelijkheden voor huurders. Zo kunnen de individuele huurders een andere leverancier kiezen dan de contractant op de hoofdaansluiting. Dit stelt huurders in de gelegenheid de energie-inkoop zelf te gaan regelen. En dat zonder tussenkomst van beheerders of verhuurders. 

Doorbelasting energiekosten

Ook voor de verhuurders biedt dit kansen. Zo hoeft de doorbelasting van de energiekosten niet meer te worden geregeld. De huurder krijgt immers de factuur rechtstreeks van de leverancier.

Waarmee INNAX kan helpen

MLOEA werkt al met uw bestaande aansluiting. Wel moet helder zijn hoeveel energie er van en naar de verschillende leveranciers gaat. Vaak moet dat gemeten worden. Soms kan er worden volstaan met een berekende meter, dat is geen fysieke meter. Soms is het nodig om een secundair meetpunt te realiseren om meerdere energieleveranciers te contracteren.

Als onafhankelijk meetbedrijf kunnen wij dit voor u verzorgen. We bekijken per situatie wat mogelijk is en wat nodig is en helpen met het inrichten van administratie en eventueel plaatsen van extra energiemeters.

Liever persoonlijk contact?

Meer weten over INNAX en wat we voor u kunnen betekenen.

We begrijpen dat u niet alleen een energiemeter zoekt. Voor grip op energie is meer nodig. Een gesprek is verhelderend.

Laat uw gegevens achter en Harold zal snel contact met u opnemen.