Waarom hoogfrequent data

De capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet nemen de komende jaren alleen maar toe. Dat noemen we ook wel de congestieproblematiek. Het wordt steeds lastiger als bedrijf of duurzame energieproducent om een nieuwe energieaansluiting of verzwaring van een bestaande energieaansluiting te krijgen. Dat kunt u oplossen door bijvoorbeeld het aansluiten op een warmtenet of het installeren of uitbreiden van de PV-capaciteit (zonne-energie). Mogelijk in combinatie met batterijopslag en kleine windmolens.

Smart grid of GDS

Eigenaren van een smart grid of GDS (particulier energienet) kunnen hierop inspelen door actief te sturen op vraag en aanbod op het eigen net, met hoogfrequent data. Bij het project Windnet Oost Flevoland kon op deze manier substantieel meer productiecapaciteit achter de netaansluiting worden geplaatst. Op de momenten dat er een overcapaciteit is, grijpt het smart grid in en maakt dan een afweging; of de productiecapaciteit wordt teruggeregeld, of het overschot aan productie wordt ingezet om de accu’s te laden. Door de combinatie opslag, wind en PV kan de netaansluiting optimaal (en dynamisch) worden belast.

Ook kan het zijn dat u met een programmaverantwoordelijke speciale afspraken maakt over de energielevering. Een programmaverantwoordelijke koopt, op aanvraag van energieleveranciers of een grootverbruiker, energie in op een groothandelsmarkt. En daarmee vraag en aanbod van energie zo goed mogelijk op elkaar afstemt. In al deze gevallen is hoogfrequent data nodig.

Wat INNAX voor u kan betekenen

Dat start bij de energiemeters. Als erkend meetbedrijf kunnen we voor grootzakelijke energieaansluitingen als meetverantwoordelijke optreden. Dat is een vrije keuze.

Uniek aan onze oplossing is dat deze comptabele energiemeters, met wat aanpassingen, ook ingezet kunnen worden om in hoge frequentie meetdata te verzamelen en distribueren. Dezelfde meters geven tot elke seconde (stuur)informatie. Bijkomend voordeel is dat maar meetapparaat de bron is. Zo ontstaan geen vervelende verschillen met vaak negatieve financiële consequenties.

Meer weten? Elke situatie vraagt om een eigen oplossing. Met onze kennis en ervaring adviseren we u graag verder.

Grip op energie

Besparen op energie en kosten dankzij effectief energiemanagement

Besparen op het energieverbruik van gebouwen begint met inzicht. Om hier stappen in te zetten is het zaak om alle aspecten van energie te bekijken, want de winst zit meestal in het ontdekken van slimme combinaties. Die kun je pas zien, nadat voldoende relevante data zijn verzameld.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Ed zal snel contact met u opnemen.