Data science

INNAX en het Energy Navigator team werken al langere tijd samen in het bedienen van opdrachtgevers. Beide zijn betrokken bij de ontwikkeling van de Paris Proof Monitor, een intelligent dataplatform dat gebouweigenaren inzicht geeft in hun portefeuille en de meest effectieve verduurzamingsroute. “We zijn zeer verheugd met de komst van de gepassioneerde mensen van het Energy Navigator team. Met hun kennis van data science, gebouwkarakteristieken en IT-architectuur versnellen we het verduurzamingsproces door vergaande automatisering en digitalisering. Dat is precies waar gebouweigenaren behoefte aan hebben én versnelt de verduurzaming enorm”, aldus Jörgen Waagenaar, algemeen directeur van INNAX.

Digitalisering nodig om klimaatdoelen te halen

Een grote blokkade voor verduurzaming van vastgoed is het ontbreken van inzicht: accurate en kwalitatief hoogwaardige data over bijvoorbeeld energieaansluitingen, verbruiken en de energieprestaties van vastgoed. Dit maakt het moeilijk een effectieve verduurzamingsstrategie te bepalen. Philip Blaauw, oprichter van INNAX: “Als missiegedreven bedrijf willen we daarin het verschil maken. We komen simpelweg handen te kort als Nederland de klimaatdoelstellingen wil halen. Digitalisering is hoognodig en maakt de verduurzaming (kosten)efficiënter. Efficiëntie die ook geldt op het gebied van compliance zoals het voldoen aan de informatieplicht, energie-audits en routekaarten die ondernemingen moeten indienen.”

Over INNAX

Energieoplossingen realiseren waarmee voor onze opdrachtgevers, hun gebouwen én omgeving duurzame resultaten worden bereikt: dat is de missie van INNAX. Van startend afval- en energiemanagement dienstverlener in 1992 zijn we uitgegroeid tot een multidisciplinaire gebouwverduurzamer met 250 medewerkers en vestigingen in Veenendaal, Heerenveen, Almere, Rotterdam en Tilburg. 

Over het Energy Navigator team

Het Energy Navigator team is in 2017 gestart als spin-out onderneming van ENGIE. De Energy Navigator bestaat uit intelligente software en algoritmes op het gebied van energieanalyse van gebouwen. Met een minimale hoeveelheid data wordt maximaal inzicht in energiebesparingsmogelijkheden en de daaraan verbonden business case geboden. De data-driven software is gebaseerd op een unieke combinatie van domeinkennis en moderne data science technieken.

Meer weten over

dit nieuwsartikel?

Neem contact op met Jörgen.