Voor alle sectoren is zonne-energie een interessante optie om mee te nemen in hun verduurzamingsmaatregelen. Het levert een substantiële bijdrage aan de CO₂-reductie en met gebruik van subsidies (SDE+) en fiscale regelingen kan de terugverdientijd aanzienlijk verkort worden. Steeds meer organisaties, van zorginstellingen tot vastgoedfondsen, zien de voordelen en kiezen bewust voor zonne-energie. Met INNAX Solar kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en voortdurend werken aan innovatieve oplossingen.

 

Zonne-Coöperatie

Een mooi voorbeeld hiervan is de zogeheten Zonne-Coöperatie, een concept dat momenteel voor verschillende woningcorporaties gerealiseerd wordt. Met de oprichting van een Zonne-Coöperatie wordt maximaal gebruikgemaakt van de beschikbare daken voor zonnepanelen. Alle huurders kunnen deelnemen in de collectieve opwekking en ontvangen een korting op de energiebelasting, ook als zij zelf geen panelen op hun dak hebben.

Een win-win situatie: de woningcorporatie werkt effectief naar een CO₂-neutrale woningvoorraad toe en de huurder ziet een directe verlaging van zijn energierekening.

Meer weten over

dit nieuwsartikel?

Neem contact op met Joop.