Gedeelde missie

De Solarpraktijk van INNAX en DDE hebben beide een sterke focus op de verduurzaming van sociale huurwoningen. Dit doen ze door huurders te laten participeren in zonnecoöperaties. Woningcorporaties stellen daken beschikbaar en huurders krijgen de opgewekte stroom tegen inkoopprijs. Joop van der Voort, INNAX: “Onze missies sluiten perfect op elkaar aan en door de krachten te bundelen zijn we beter in staat om op te schalen. We bieden een sociale manier van verduurzamen die zeker in deze tijd van hoge energieprijzen een groot effect heeft op de energierekening van mensen die het vaak al moeilijk hebben”.  

Prestatieafspraken

Het maximaal benutten van het dakoppervlak zorgt voor een aanzienlijke bijdrage aan de CO₂-reductiedoelen. Guus van Schöll, DDE: “De corporaties hebben prestatieafspraken met de gemeenten. Daarnaast wordt de corporatiesector gezien als de motor van de verduurzaming. Deze vorm van collectieve opwekking levert een bijdrage in die prestatieafspraken. Bovendien is de zonnecoöperatie zelfvoorzienend. Wij dragen de verantwoordelijkheid voor het ontwerp, de realisatie en exploitatie van de zonnecoöperatie”.

Over INNAX

Energieoplossingen realiseren waarmee voor onze opdrachtgevers, hun gebouwen én omgeving duurzame resultaten worden bereikt: dat is de missie van INNAX. Van startend afval- en energiemanagement dienstverlener in 1992 is INNAX uitgegroeid tot een multidisciplinaire gebouwverduurzamer met vestigingen in Veenendaal, Heerenveen, Tilburg en Baarn.

Over Delen Duurzame Energie

Delen Duurzame Energie richt energiecoöperaties op en ontwikkelt systemen voor lokale opwek en opslag van duurzame energie. In de energiecoöperaties worden collectieve zonnestroominstallaties op (hoogbouw)daken van woningcorporaties gerealiseerd. Ook regelt DDE de volledige financiering.

Meer weten over

dit nieuwsartikel?

Neem contact op met Joop.