Nieuwe huisvestingsvisie

De herontwikkeling van het kantoor aan de Foppingadreef is onderdeel van ABN AMRO’s nieuwe huisvestingsvisie. De bank verkoopt haar huidige hoofdkantoor aan de Zuidas en huurt de komende vijf jaar het gehele pand, en op de lange termijn een deel van het pand terug. Het grootste deel van het personeel verhuist naar de Foppingadreef. Daar wordt naar ontwerp van EDGE en de tevens originele architect van het gebouw Broekbakema een moderne werk- en ontmoetingsplek voor 10.800 medewerkers gecreëerd, met meer vloeroppervlak en een open, horizontale indeling. In het ontwerp zijn onderling verbonden atria opgenomen die als gemeenschappelijke ruimtes ontmoetingen stimuleren.

Paris Proof

Het gebouw gaat voldoen aan de Paris Proof-norm van de Dutch Green Building Council, wat neerkomt op een energieverbruik van maximaal vijftig kWh per vierkante meter per jaar. Om deze doelstelling te halen wordt onder andere ca. 12.000 m² aan zonnepanelen geplaatst op het dak, aan de gevel en geïntegreerd in de daken van de atria.

Verder wordt er gebruik gemaakt van technologie om de energetische efficiëntie van het gebouw te vergroten. Zo krijgen de kantoren ‘slimme plafonds’, die zijn voorzien van LED-verlichting, warmteregulering en sensoren die het binnenklimaat en de bezetting meten.

Rol van INNAX

INNAX zal in het gehele proces van ontwerp tot oplevering de gebouwgebonden installatietechniek toetsen en het ontwerp voor de gebruikersinstallaties verzorgen. Daarnaast heeft INNAX een controlerende en begeleidende rol in de uitvoering en oplevering van de werkzaamheden namens ABN AMRO.

De herontwikkeling moet in 2025 gereed zijn.

Meer weten over

dit nieuwsartikel?

Neem contact op met Albert.