De samenhang tussen de verschillende disciplines is dan ook erg belangrijk. Meten, regelen en sturen van installatieonderdelen moeten het energieverbruik reduceren, met behoud en zelfs nog verbetering van het comfort.

Domotica

Naast de elektrotechniek wordt steeds meer domotica toegepast: elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in bijvoorbeeld zorginstellingen, onderwijs en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. In een gebouw met domotica worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere (huiselijke) bezigheden door talrijke elektrische apparaten en netwerken gemakkelijker gemaakt.
Domotica omvat alle elektronische toepassingen in gebouwen om functies te besturen (verwarmen, ventileren, verlichten, etc.) en diensten uit de woonomgeving te gebruiken (alarmeren, telefoneren, televisie kijken, etc.). Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner/gebruiker past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.

Specifieke installaties

Daarnaast adviseren wij ook specifieke gebruikersinstallaties zoals installaties ten behoeve van zwembaden, theaters en zorginstellingen. Deze installaties worden door onze specialisten, in overleg met de opdrachtgever, op maat ontworpen.

Toekomstvaste gebouwen

Waarde verhogen dankzij route voor verduurzaming

Nog altijd denken velen: duurzaam is duur. Dat geldt alleen voor partijen die verduurzaming niet goed voorbereiden. Organisaties die het slim aanpakken, constateren juist precies het tegenovergestelde. Hun vastgoed wordt meer waard, doordat ze op tijd toekomstvaste maatregelen nemen. De gebruikerstevredenheid gaat omhoog, de huurcontracten lopen langer. De prijs per m2 stijgt, terwijl de energiekosten en de CO2-uitstoot dalen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Albert zal snel contact met u opnemen.