Bouwfysica is plannen

Daarom moet eerst de vraag helder zijn: welk comfort is precies gewenst? Wat zijn de marges en hoe vaak per jaar mogen die worden opgezocht? Licht en lucht, ventilatie, vocht en tocht, samen bepalen ze het comfort. Bouwfysica wil zo weinig mogelijk ‘techniek’ – uiteindelijk zijn en blijven het kunstgrepen. Voorkomen is beter. Goed gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen dus. Natuurlijke ventilatie, daglicht, zonne- en windenergie. De oplossing is zelden ‘standaard’. Integratie van de kennis & kunde van alle betrokken partijen is een must.

Samenwerking

Samenwerken met installatietechnici, maar ook met constructeur en bouwtechnicus. Integratie vanaf het eerste concept tot en met het laatste detail. Alleen dan ontwikkel je wat nodig is: niet alledaagse oplossingen, nét even anders, geen optelsom van goede oplossingen op deelgebieden, maar de beste oplossing voor het totaal. INNAX houdt zich binnen de bouwfysica bezig met onderstaande deelgebieden:

  • Geluid

  • Energie

  • (Dag)licht

  • Zon en schaduw

Andere berekeningen die toegepast kunnen worden om te onderbouwen dat de in het Bouwbesluit voorgeschreven prestaties worden gerealiseerd zijn onder andere het berekenen van de brandwerendheid van draag- en scheidingsconstructies en de opvang- en doorstroomcapaciteit van trappenhuizen.

In sommige gevallen kunnen berekeningen een hulpmiddel zijn om materiaalkosten te besparen. 

Toekomstvaste gebouwen

Waarde verhogen dankzij route voor verduurzaming

Nog altijd denken velen: duurzaam is duur. Dat geldt alleen voor partijen die verduurzaming niet goed voorbereiden. Organisaties die het slim aanpakken, constateren juist precies het tegenovergestelde. Hun vastgoed wordt meer waard, doordat ze op tijd toekomstvaste maatregelen nemen. De gebruikerstevredenheid gaat omhoog, de huurcontracten lopen langer. De prijs per m2 stijgt, terwijl de energiekosten en de CO2-uitstoot dalen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Joop zal snel contact met u opnemen.