Energiemanagement

Energiemanagement

Energiemanagement voor grip op energie

Energiemanagement geeft u volledige controle over uw energiekosten en energiegebruik. Het is een waardevolle aanvulling op uw energie-inkoop beleid. Het geeft u de mogelijkheid om (energie)kosten te besparen en het comfort te verbeteren. Dit doet u op basis van (realtime) inzicht in uw energiegebruik. U treft vervolgens gericht besparingsmaatregelen. Op deze manier creëert en handhaaft u de gewenste energiesituatie voor uw organisatie.

Start met inzicht

Inzicht is de basis voor een goede structurele aanpak. Hiermee brengt u uw huidige energiestromen in kaart waarop u gericht besparingsmogelijkheden inzet. Daarom bieden wij onze opdrachtgevers een compleet pakket van energiemeetdiensten en –monitoring. Met onze praktische aanpak richt u zich op het continu verbeteren van de energie-efficiëntie van uw gebouwen.

Energiegebruik in eigen hand

Als onafhankelijk en erkend meetbedrijf (VCA en ISO 9001 gecertificeerd), bieden wij u de beste meetoplossing voor uw gebouwen. Wij leveren, installeren en controleren op afstand uitleesbare energiemeters en dataloggers. Voor zowel hoofdmeters als tussenmeters. Het gemeten verbruik presenteren wij voor u via een standaard of maatwerk online energiemonitoringsysteem,
EView. Kortom: zo heeft u uw energiegebruik in eigen hand.

Proactieve aanpak

Via het online energiemonitoringssysteem, EView, houdt u zelf uw energiegebruik in de gaten. Heeft u er liever geen omkijken naar? Dan is het mogelijk dat onze energie-experts proactief uw energiestromen optimaliseren. Zo bespaart u niet alleen kosten, maar gaat u nog efficiënter om met schaarse energiebronnen.

Diverse tools voor een optimaal effect

Onze adviseurs komen graag in samenspraak met u tot de meest optimale samenstelling voor energiemanagement. Met onze kennis van de energiemarkt zorgen wij ervoor dat u exact krijgt wat u nodig heeft voor een optimaal resultaat. Met onderstaande tools stuurt u actief en continu aan op grip op de energiestromen, energiebesparing, CO2 reductie en comfort.

1. Aansluitingenbeheer
Met de tool voor aansluitingenbeheer behoudt u online het overzicht over de meerdere energie-, water- warmteaansluitingen van uw portefeuille. Daarnaast bewaakt u de status van eventuele mutaties in uw portefeuille. Ook geeft u eenvoudig mutaties door. De verdere afhandeling regelen onze energie-experts voor u.

2. Energiemanagement rapportage en -analyse
Met de energiemanagement rapportages en -analyses van onze energie-experts behaalt u betere resultaten door informatie te optimaliseren. Wij vertalen uw data naar effectieve informatie om uw energieverbruik aan te sturen.

3. Energieverbruiksoverzicht
Het energieverbruiksoverzicht geeft u een totaaloverzicht van het energiegebruik van uw totale gebouwenportefeuille. Ook helpt het verbruiksoverzicht u met het realiseren van kosten- en energiebesparingen en het verkrijgen van grip op energiekosten.

4. Actief energiebeheer met energie alerts
Voorkom energieverspilling met actief energiebeheer. Onze energie experts stellen voor u vast of het gemeten energiegebruik aan het verwachte energiegebruik voldoet. Wanneer zij een onverwacht energiegebruik constateren dan ontvangt u hier gelijk een melding van.

5. Energiedashboard
Communiceer met uw medewerkers en bezoekers en wees transparant met het Energiedashboard. In één oogopslag zijn uw energieverbruik en duurzaamheidsprestatie inzichtelijk.