De route naar Paris Proof

Het verduurzamen doet Altera niet alleen, dat gebeurt samen met de huurders van het vastgoed dat in beheer is. Bijvoorbeeld supermarktketen Albert Heijn. Dat is een van de huurders van Altera die ook grote ambities heeft op het gebied van duurzaamheid. De supermarktketen is hard bezig om zowel winkels als distributiecentra naar het niveau Paris Proof te krijgen. Een supermarkt mag volgens de norm 150 kWh per vierkante meter verbruiken.

Niet alleen nieuwbouw

De ambities op het gebied van duurzaamheid gelden niet alleen voor nieuwbouwprojecten. Ook het bestaande vastgoed van Altera wordt kritisch bekeken. Door met routekaarten per gebouw te werken is duidelijk in welke tijdsvolgorde welke verbeteringen worden aangebracht op het gebied van duurzaamheid. Om uiteindelijk te komen tot de Paris Proof norm voor alle gebouwen.

Het begint met gebouwdata

Met een flink aantal gebouwen in beheer is het belangrijk dat schaalbare oplossingen gebruikt worden om zo veel mogelijk gebouwen versneld te verduurzamen. Daarom was het digitaliseren van het vastgoed de eerste stap. Het verzamelen van gebouwdata, energieverbruik, maar ook inspectie- en onderhoudsdata zorgt voor inzicht in de verbetermogelijkheden. Met die informatie zijn routekaarten gemaakt.

Paris Proof Monitor

De routekaarten en behaalde resultaten worden in beeld gebracht met de Paris Proof Monitor, het intelligente dataplatform van INNAX. Hiermee heeft Altera overzicht in de vastgoedportefeuille als geheel. Ze hebben inzicht in de status op gebouwniveau: van jaarverbruiken elektra, gas en CO₂ tot energielabel en de te nemen maatregelen, inclusief investering en terugverdientijd. Met alle kennis uit de Paris Proof Monitor is duidelijk welke maatregelen genomen moeten worden om Paris Proof te halen.
 

Meer weten over

dit project?

Neem contact op met Joop.