Philip Blaauw

Philip Blaauw, founder INNAX

In 1992 heeft hij een start gemaakt vanuit zijn kubuswoning in Rotterdam. Philip is een gedreven ondernemer met een groen hart. Hij heeft destijds besloten om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Met die vastberadenheid heeft Philip INNAX van afval- en energiemanagement bureau opgebouwd tot Gebouwverduurzamer en ESCo.

‘Mijn werkomgeving bij Unilever heeft mij in de jaren negentig aangezet tot denken over het milieu en geldbesparing. Ik was onder andere verantwoordelijk voor het vermarkten van pakjes margarine zoals BlueBand. De vraag wat er eigenlijk met die grote hoeveelheden lege verpakkingen gebeurde, nadat de inhoud was genuttigd, hield mij bezig. We kunnen onze aarde namelijk niet blijven vervuilen. Ik heb toen voor mezelf besloten dat ik wilde bijdragen aan het creëren van een duurzame toekomst, waarbij afval niet nodig is en energie uit de natuur wordt gehaald.’

Succesvolle combinatie van milieu en kosten besparen

Het is noodzakelijk om de aarde niet verder uit te putten en geen grote klimaatrisico’s te nemen door enorme CO2-emissies te reduceren. Dagelijks draagt INNAX bij aan het verlagen van (energie)kosten en het verhogen van comfort. En duurzaam hoeft niet duur te zijn want als Energy Services Company (ESCo) biedt INNAX ook diverse financieringsmogelijkheden die betaalt kunnen worden door de energiebesparingen.

Decentrale energievoorziening

Energie is overal: in de zon, de grond, het water en in opslag- en terugwinningssystemen. De toekomst van de energievoorziening is decentraal, gebouwen worden energiecentrales!

‘Vanuit deze visie willen wij een leidende speler zijn in de Noord-Europese markt van energiediensten. Op deze manier willen wij u als onze opdrachtgever of toekomstige klant maximaal ondersteunen bij het verlagen van de kosten én de CO2-emissies.’

Ons motto is: ‘Sustainable buildings for everyone.’