Etienne de Konink

Etienne de Konink

Etienne houdt zich dagelijks bezig met de inkoop van energie. In zijn adviezen stelt hij duurzaamheid centraal. Niet alleen door groene stroom in te kopen of de CO2 uitstoot te compenseren, maar ook door het maken van efficiency slagen in de administratieve processen.

‘Waar veel bedrijven zich niet bewust van zijn, zijn de risico’s die in hun contracten zitten. Door hier bewust mee om te gaan voorkomen ze juist onnodige kosten. De verwachting bij energie-inkoop is veelal een besparing op de kosten bij levering van energie. Dit is echter maar gedeeltelijk het geval en wordt vooral bepaald door de markt. Verantwoord energie inkopen houdt tegenwoordig in dat je de risico’s goed inschat en beheert met name op het gebied van prijsfixatie, hoeveelheid verbruik en mutatie vrijheid.’ Bij INNAX staat energie-inkoop niet op zich zelf maar vormt een onderdeel van onze integrale aanpak van energiemanagement op weg naar energieneutralieit.

‘Ik voel me moreel verplicht om wat te doen aan verspilling. Het zou mooi zijn als bedrijven uiteindelijk onafhankelijk worden van een energieleverancier door zelf de energie op te wekken. Dat is denk ik wel het ideaal om na te streven.’

Vragen? Stel ze gerust: