Over ons

Elk bedrijf begint met een idee en een visie op de markt. Oprichter en huidige CEO Philip Blaauw, werd geïnspireerd door zijn werkomgeving bij Unilever. Hier was hij verantwoordelijk voor het vermarkten van pakjes margarine. De vraag wat eigenlijk met die grote hoeveelheden lege kuipjes gebeurt nadat de margarine is genuttigd hield hem bezig. Dit heeft hem aangezet tot denken over milieu en geldbesparing. Hoe creëren we een duurzame toekomst, waarbij afval niet nodig is en energie uit de natuur wordt gehaald?

Alleen als het ons lukt om deze aspecten te combineren, dan zal de wereld in een snel tempo duurzamer worden! Dit is noodzakelijk om de aarde in de huidige staat te behouden, het is zonde om te verspillen en er is een steeds grotere behoefte om zelfredzaam te zijn.

Om hier een bijdrage aan te leveren is hij in 1992 de holding INNAX Group gestart onder de naam Cycle Systems. Hij had hierbij als doel om een succesvolle combinatie te vinden van milieu en geld besparen. En dat is hem gelukt.

Start met afvalstromen en energie

De eerste stap van Cycle Systems was een slimme logistieke benadering van de afvalstromen, waarbij het scheiden van deze afvalstromen centraal staat. Vervolgens zijn er samen met de huidige algemeen directeur Jörgen Waagenaar, innovatieve energieconcepten op de markt gezet. Duurzame energiebronnen in de buurt van een onderneming zorgen ervoor dat er minder energie nodig is. Hiervoor werd een energiebesparingsmethodiek ontworpen, gericht op gedrag, techniek en organisatie en werden er besparingen gerealiseerd van gemiddeld 20%.

Compleet concept

Omdat het zeer belangrijk was om goed inzicht te hebben in de energiestromen werd er in 2003 een energiemeetbedrijf overgenomen, Infra XS, later bekend onder de naam Cycle Systems Energy Services. Nu er goed inzicht was in alle afval- en energiestromen van gebouwen, wilde Philip het bedrijf voorzien van de benodigde installatietechnische kennis. Om deze reden werd het ingenieursbureau Intechno gekocht. Nu was het mogelijk om bredere concepten te bedenken waarbij ‘energie besparen zonder zorgen’ voor de opdrachtgevers centraal staat. Er bleek bij onze opdrachtgevers een enorme behoefte aan Energie Prestatie Adviezen, waarbij bouwkundige aspecten eveneens belangrijk zijn. Om deze reden is Expex overgenomen en geïntegreerd in de totaaldienstverlening van INNAX. Nu was het bedrijf all-round en kon waarmaken wat het altijd al wilde: milieu en geld besparen.

Energy Services Company

Aangezien het managen van de realisatie van duurzame energieopwekking nog niet een onderdeel was van de dienstverlening, zijn de bedrijven GWS in Duitsland en KEM in Nederland toegevoegd aan het INNAX concern en is het bedrijf uitgegroeid tot de internationale ESCo (Energy Services Company) zoals het heden ten dagen is met het doel om gebouwen te verduurzamen en zo een bijdrage te leveren aan het behoud van onze kost- en kwetsbare aarde.

Naam en huisstijl

De naam van de holding was al INNAX, genoemd naar een fictieve Keltische godin van de rivieren. De groei zette daarmee door, maar de klanten hadden niet in de gaten welke merken allemaal onder de holding vielen. Vanaf 2010 is daarom ook besloten om de onderneming onder één naam en uitstraling te laten opereren.

Met ruim dertig jaar historie van sommige onderdelen van de organisatie, zijn wij in Nederland actief onder de naam INNAX GEBOUW & OMGEVING. Naast de naam INNAX, hebben de verschillende bedrijfsonderdelen een label dat hun expertisegebied binnen het totaalconcept weergeeft.

Ons logo en huisstijl ondersteunen de missie en visie van INNAX. De vriendelijke en frisse kleur blauw van het logo staat voor onze betrouwbaarheid en onafhankelijkheid. De elementen van de natuur zijn verwerkt in ons beeldmerk en symboliseren onze duurzame motivatie.