Nieuwbouw duurzaam en transparant kantoor

Opdrachtgever: Rabobank Groene Hart Noord

Project ter bevordering van de duurzame energievoorziening.

Aan Het Oog in Roelofarendsveen is de Rabobank Groene Hart Noord gevestigd. Een toonaangevend, duurzaam en transparant verzamelkantoor.

Duurzaam en energiezuinig kantoor

Het verzamelkantoor van Rabobank Groene Hart Noord is het expertisecentrum van de bank en is bedoeld om klanten en leden te ontmoeten. Daarnaast dient het voor efficiënte beroepsmatige huisvesting van medewerkers van de bank. Het kantoor is een inspirerend gebouw met de ambitie om één van de meest duurzame en energiezuinige kantoren van Nederland te zijn.

INNAX kreeg de opdracht voor het maken van een installatietechnisch ontwerp voor de werktuigbouwkundige, elektrotechnische en transportinstallaties. Dit ontwerp is vervolgens vertaald naar een installatietechnisch bestek. Daarnaast ondersteunden wij bij de prijs- en contractvorming en de uitvoeringsbegeleiding.

Comfortabele werkomgeving

Het gebouw heeft een opvallend open karakter met een eigen identiteit. Zo heeft het een ronde vorm dat geheel voorzien is van een glasgevel. In het midden van het gebouw bevindt zich een open vide dat het hart van het kantoor vormt. Het heeft kantoorruimten die vrij indeelbaar zijn, een bedrijfsrestaurant met keuken, en een grote vergaderzaal die tevens als ontmoetingsruimte dienst doet. Alle ingrediënten zijn aanwezig die ervoor zorgen dat dit kantoor een comfortabele werkomgeving biedt.

Fotografie: Sven van der Maas