Leefbare en duurzame zorglocatie

Opdrachtgever : Bouwvereniging Onze Woning

| Project ter bevordering van de duurzame energievoorziening.

In 2002 is de Bouwvereniging Onze Woning gestart met een, omvangrijke herstructurering in de polder 110-Morgen in Hillegersberg. INNAX heeft in samenwerking met Bouwservice Buskoop diverse verhuurbare ruimten ingericht waarbij de technische installatie is afgestemd op de wensen van de huurders.

Duurzame en leefbare zorglocatie

Het gebouw is voorzien van een warmtepomp installatie voor het koelen en warmen van de locatie. Bij het ontwerp van de installatie is rekening gehouden met de wensen van de diverse huurders. De installatie draagt mede hierdoor bij aan de doelstelling van de bouwvereniging om een duurzame, comfortabele en leefbare zorglocatie te creëren.

Multifunctioneel gebouw

De eerstelijns gezondheidscentrum Zorgboulevard is onderdeel van het multifunctionele complex aan het Minervaplein. De zorgdiensten die vroeger verspreid in de wijk gevestigd waren, zijn nu ondergebracht op een locatie met onder andere een artsenpraktijk, consultatiebureau, verloskundigenpraktijk, fysiotherapiepraktijk en een apotheek. Het complex omvat verder sociale huurappartementen, woningen voor begeleid zelfstandig wonen, koopwoningen en het deelgemeentekantoor.

Standvernieuwingsproject ‘110 Morgen’

Het multifunctionele gebouw maakt onderdeel uit van het stadsvernieuwingsproject ‘110 Morgen’. Deze wijk is in de afgelopen jaren totaal getransformeerd, in lijn met het Rotterdamse karakter. De architectuur van het gebouw is een interpretatie van een typisch Rotterdams uitstraling: solide en robuust met een verfijnde architectonische uitwerking.