Geen gasleidingen dankzij energiecentrale

Opdrachtgever : Venlo GreenPark

Project ter bevordering van de duurzame energievoorziening.

Venlo GreenPark verrijst in het hart van de parkachtige omgeving van Greenport Venlo. Het bedrijventerrein gaat vlekkeloos over in de groene omgeving en behoudt deze voor de natuurliefhebber. Venlo GreenPark hoopt hiermee andere bedrijventerreinen te inspireren.

Villa Flora, het groenste kantoor van Nederland

Het transparante Villa Flora is méér dan een gebouw met een hoge icoonwaarde vanwege zijn verschijningsvorm. Met alle gecombineerde state-of-the-art milieutechniek is het ook een symbool voor duurzaamheid en het epicentrum van cradle-to-cradle-uitgangspunten. In 2012 stond Villa Flora in het middelpunt van de belangstelling omdat het gebouw onderdak bood aan de binnenexpositie van de Floriade. Verwacht wordt dat het gebouw binnenkort huisvesting biedt aan de belevingswereld van ons voedsel.

Energiebesparende toepassingen

INNAX is verantwoordelijk geweest voor de energiecentrale, die gebaseerd is op Warmte Koude Opslag (WKO). Met behulp van twee warme en twee koude bronnen die tachtig meter onder de grond liggen, wordt de warmte en koude uit Villa Flora opgeslagen en gebruikt om Villa Flora en de InnovaToren te verwarmen en te koelen. Het in de toekomst te realiseren hotel zal later ook gebruikmaken van deze energiecentrale.

InnovaToren

De InnovaToren is een landmark binnen Venlo GreenPark en vormt het innovatieve epicentrum voor de regio. Rondom het gebouw, het middelpunt van de agrifood campus, komt ruimte voor universiteiten, R&D bedrijven, new product development vestigingen van multinationals, veredelaars, start-ups en incubators, lifestyle- en conceptontwikkelaars, denktanks, adviesraden en logistieke dienstverleners.

Foto’s Villa Flora: Villa Flora