Duurzame installaties voor Hotel Casa Amsterdam

Opdrachtgever : Hotel Casa Amsterdam

Project ter bevordering van de duurzame energievoorziening.

Hotel Casa Amsterdam is een uniek concept van studentenhuisvesting en hotel. In 2007 is gestart met de nieuwbouw. Het bestaande gebouw van het hotel was verouderd en aan vernieuwing toe. INNAX heeft het gebouw voorzien van duurzame installaties.

Optimaal energie- en comfortprestatie

In opdracht van BPF Bouwinvest BV heeft INNAX het ontwerp van de werktuigbouwkundige, elektronische- en transportinstallatie voor Casa Amsterdam verzorgd. Het optimaliseren van de energie- en comfortprestaties is hierbij het uitgangspunt geweest.

Duurzame energievoorziening

Casa Amsterdam wordt van duurzame energie voorzien middels een ondergronds energieopslag voor warmte en koude. Warmtepompen, laagtemperatuurverwarming, hoogtemperatuurkoeling en een WKK (voor onder andere warmtapwater) zorgen voor de energieopwekking. Dit energieconcept draagt bij in reductie van CO2 van circa 150 ton op jaarbasis, een besparing van circa 42% ten opzichte van conventionele installaties.

Hotel Casa Amsterdam

Op 18 april 1962 opende het hotel voor het eerst haar deuren. In 2012 heeft BPF Bouwinvest een nieuw hotel gebouwd in Amsterdam. Gedurende het gehele jaar zijn er 151 hotelkamers beschikbaar en gedurende de maanden juni t/m september zijn er 520 hotelkamers beschikbaar. Ieder jaar, van oktober tot en met mei worden er 369 kamers bewoond door studenten. Daarnaast is het gebouw voorzien van een congres- en zalencentrum, restaurant met terras en een bar. Onder het gebouw is een parkeergarage met 110 plaatsen gerealiseerd.

Foto’s: Hotel CASA Amsterdam