Bouwen aan de toekomst

Opdrachtgever: Olenz Notarissen

Projecten ter bevordering van een duurzame energievoorziening.

OlenZ Notarissen is verhuisd naar een nieuwbouw pand in Veenendaal. Hierbij is in samenwerking met INNAX geïnvesteerd in een warmtepompinstallatie met warmte/koude opslag voor het verwarmen en koelen van het kantoor.

Duurzaamheid lijkt een containerbegrip waar iedereen zijn eigen invulling aan geeft. Om hier echter ook daadwerkelijk inhoud aan te geven, is bewustwording een goed begin. Vervolgens is het de kunst om continu afwegingen te maken en soms klein te beginnen. Olenz notariskantoor is een goed praktijkvoorbeeld van een kantoor dat bouwt aan de toekomst.

Besparing en comfort

De duurzame energievoorziening levert een aanzienlijke energiebesparing van ca. € 11.000,00 per jaar op een energiekostenbudget van € 30.000,00. Daarnaast bespaart de installatie ca. 60.000 kg CO2 per jaar. Het prettige binnenklimaat, dat het systeem verzorgt, verhoogt ook de productiviteit van de medewerkers.

Duurzame huisvesting

Notariskantoor Olenz geeft invulling aan het woord duurzaamheid door verder te kijken dan alleen de techniek. Dit komt voort uit het sterke verantwoordelijkheidsbesef dat de organisatie heeft voor de generaties na ons. Naast de installatie zijn er ook er zonnepanelen geplaatst, waterdoorlatende bestrating ter ontlasting van het riool en een oplaadpunt voor elektrische auto’s. De gedachte hierachter is dat medewerkers en bezoekers met de fiets of het openbaar vervoer naar het kantoor kunnen komen.

Foto’s: Joslyn Henninger