Besparen met warmtepompinstallatie

Opdrachtgever    : Pouw Stemerdink Automobielen

Project ter bevordering van duurzame energie.

Pouw Stemerdink Automobielen heeft een showroom met kantoren en een garage aan de A12 in Veenendaal. INNAX realiseerde voor dit aansprekende gebouw de installatie voor de verwarming en koeling.

Warmtepompinstallatie

Voor deze locatie is een 150 kW warmtepompinstallatie met bronnen voor de opslag van warmte en koude aangelegd. Deze installatie is aangesloten op de vloerverwarming in de showroom, kantoren en garage.

Warmte en koeling via luchtbehandeling

De warmte en koeling is via de luchtbehandeling toegevoegd aan het gebouw. De installatie is dusdanig ontworpen dat in de winter een minimale temperatuur van 20 ºC kan worden gegarandeerd. In de zomer wordt de temperatuur in de showroom maximaal 8 ºC ten opzichte van de buitenluchttemperatuur teruggekoeld, ook dit wordt door ons gegarandeerd. Hiermee garandeert INNAX deze opdrachtgever een prima binnenklimaat met een hoog comfort voor personeel en klanten.

Zuinige installatie

De installatie zorgt niet alleen voor een comfortabele werkomgeving. Het systeem is ook aanmerkelijk zuiniger dan een conventionele installatie met dezelfde prestaties. Op de verwarmingskosten wordt ca. 25% bespaard, terwijl op de koelingkosten ca. 65% wordt bespaard.

Foto’s: Joslyn Henninger