Prijzen van gas en elektriciteit omlaag

De coronacrisis zorgt voor een duidelijke afname in het gebruik van energie: bedrijfsgebouwen worden minder gebruikt, er wordt minder gebruik gemaakt van de auto en vliegtuigen blijven aan de grond. Tegelijkertijd speelt er een verhitte strijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië over het terugschroeven van de olieproductie. Minder vraag en overproductie dus: dat heeft effect op de prijzen.  

Onderstaande grafieken laten zien dat de prijzen aanzienlijk gedaald zijn. De gasprijs is gekoppeld aan de olieprijs die door de handelsoorlog op een historisch dieptepunt ligt.

Kies de juiste inkoopstrategie

Lopen de huidige leveringscontracten af of voorlopig nog niet? Zowel contracten op korte als langere termijn kunnen nu zeer voordelig worden ingekocht. Het is niet te voorspellen hoe lang de energieprijzen op dit niveau blijven, dus het is aan te raden nu actie te ondernemen. Anticiperen op de situatie kan zomaar een besparing van 30 tot 50 procent op het leveringstarief opleveren. 

Hulp nodig? Wij kunnen u adviseren in het bepalen van de juiste inkoopstrategie en bijstaan in de onderhandeling over nieuwe contracten. Daarnaast zijn andere quick-wins mogelijk die op afstand uitgevoerd kunnen worden, zoals het optimaliseren van de energieadministratie, het automatiseren van de factuurcontrole en het opsporen van sluipverbruik in uw gebouwen. 

Meer weten over

dit nieuwsartikel?

Neem contact op met Harold.