Gasmeter

Gasmeter verkleinen

Uw gasmeter verkleinen kan jaarlijks tot duizenden euro’s besparing opleveren. Heeft u een grootverbruik gasaansluiting? Dan betaalt u waarschijnlijk te veel voor uw gasmeter. INNAX rekent de besparingsmogelijkheden voor u door.

De technische capaciteit van de gasmeter ligt vaak hoger dan de benodigde capaciteit. Toch wordt juist deze technische capaciteit in rekening gebracht. Tot voor kort was dit niet het geval en maakte het op de energierekening nauwelijks verschil. Veel gasmeters zijn daarom ‘standaard’ overgedimensioneerd.

Praktijkvoorbeelden

Een gasmeter verkleinen levert een flinke besparing op. Onderstaande voorbeelden geven u een goed beeld van de mogelijkheden. Het vervangen van de meter heeft geen gevolgen voor de huidige prestatie van uw installatie.

Voorbeeld 1
Bij een partycenter in Zwanenburg hebben wij recent de gasmeter verkleind. Van G160 naar G40 gasmeter. Vervangingskosten bedroegen € 4.000,-. Jaarlijkse besparing is € 4.375,00. Hiermee heeft de nieuwe gasmeter een terugverdientijd van minder dan een jaar en gaat de opdrachtgever de komende jaren tienduizenden euro’s besparen.

Voorbeeld 2
Bij een gebouw in Rijswijk is vastgesteld dat de huidige gasmeter één maat verkleind kon worden. Van G160 naar G100. De jaarlijkse besparing bedraagt € 1.850,00.

Uw gasmeter verkleinen; ons aanbod

Wij zoeken kosteloos voor u uit of het verkleinen van uw gasmeter mogelijk is. Stuur ons de volgende gegevens en ontdek hoeveel u op jaarbasis kunt besparen:

  • Aansluitadres (NAW).
  • Jaarverbruik groter of lager dan 170.000 kubieke meter.
  • G-maat (zie het informatieplaatje op uw gasmeter) of stuur ons een digitale foto van uw gasmeter.
  • De huidige gecontracteerde uurcapaciteit (zie hiervoor uw transportcontract) of de berekende maximale uurcapaciteit (deze kan uw installateur voor u berekenen).

Grip op energiegebruik en kosten

Als onafhankelijk en erkend meetbedrijf zijn wij in staat u te helpen om volledig te profiteren van de mogelijkheden in de huidige energiemarkt. Wij leveren, ijken en installeren (telemetrische) energiemeters. Naast het verkleinen van de gasmeter is ook de overstap naar INNAX als uw meetverantwoordelijke aantrekkelijk. Wij bieden een scherpe tariefstelling en u krijgt een op afstand uitleesbare gasmeter. Uw energiegebruiken worden toegankelijk via ons online monitoringsysteem EView.

}