Gasmeter

De gasmeter

U zoekt een geschikt meetbedrijf voor uw grootzakelijke gasaansluiting? We hebben een uitgebreid assortiment gasmeters, in alle maten. Uiteraard voldoen onze meters aan alle gestelde wettelijke eisen. Een gasmeter registreert uiterst nauwkeurig het verbruik. Zo kunt u online zien hoeveel u verbruikt en op welk moment.

Wat doet een gasmeter?

Een gasmeter is een meetinstrument dat tussen als afnemer en de hoofdleiding van de netbeheerder wordt geplaatst. Dit met het doel om de verbruikte kubieke meters gas te kunnen bepalen en af te kunnen rekenen met u. Net als de elektriciteitsmeter is deze vaak in de meterkast geplaatst maar soms staat deze meter buiten.

Besparen door verkleinen

Heeft u al een gasmeter? Dan kan het zijn dat deze overgedimensioneerd is. Dat houdt in dat u een grotere gasmeter heeft dan nodig. Omdat u de netbeheerder maandelijks betaalt voor de technische capaciteit van de gasmeter, kan dit een aanzienlijke besparing opleveren. Dat zoeken we graag voor u uit.

Alle maten beschikbaar

Op de gasmeter is met een code aangegeven voor welke maximale capaciteit deze geschikt is, de G-maat. INNAX heeft voor elke G-maat een gasmeter beschikbaar. Van klein tot groot.

Het vastrecht dat aan de netbeheerder wordt afgedragen voor de gasaansluiting wordt sinds 2005 berekend op basis van de capaciteit van de gasmeter. Met een te grote meter betaalt u meer dan noodzakelijk is. De technische capaciteit van de gasmeter ligt dan vaak hoger dan de benodigde capaciteit. Het verkleinen van een gasmeter levert dan een flinke besparing op.

Vrije keuze

Als u een grootzakelijke aansluiting heeft, kunt u zelf besluiten wie uw meetbedrijf is. Met INNAX profiteert u altijd van de scherpste tarieven en de beste service.

}