Wat is een conditiemeting volgens NEN2767?

Een conditiemeting volgens de NEN2767 is een objectieve beoordeling van de technische staat van een gebouw, vastgelegd in een rapport. Deze methode maakt gebruik van een gestandaardiseerde systematiek om de conditie van verschillende bouwdelen en installaties te bepalen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een schaalverdeling van 1 (zeer slecht) tot en met 6 (uitstekend), waarbij de conditiescore de technische staat weergeeft.

Waarom een conditiemeting belangrijk is

Een conditiemeting biedt diverse voordelen voor vastgoedeigenaren en beheerders. Het biedt inzicht in de staat van het vastgoed, waardoor gerichte beslissingen genomen kunnen worden op het gebied van onderhoud, renovatie en investeringen. Daarnaast draagt een conditiemeting bij aan het verlengen van de levensduur van het gebouw, het verhogen van de veiligheid en het optimaliseren van het comfort voor bewoners. Een conditiemeting is een waardevol instrument bij het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

Objectieve conditiemeting

Met de conditiemeting brengen wij de voorkomende gebreken met hun kenmerken in kaart. De beschrijving van de elementen en de daarbij behorende gebreken vormen een onderdeel van de verwerking van de inspectiegegevens. Via een vaste systematiek documenteren wij de geconstateerde gebreken.

Breed inzetbaar

De inspecties voeren wij uit op die elementen waarvan u als opdrachtgever de staat van onderhoud in kaart gebracht wilt hebben. INNAX heeft de expertise en ervaring in huis om dit op zowel bouwkundig, elektrotechnisch, werktuigbouwkundig als transporttechnisch gebied te inventariseren en te inspecteren. We beoordelen daarbij desgewenst ook op aspecten als (brand-)veiligheid, energieprestatie BENG (NTA8800) en wet en- regelgeving.

Rapporten en overzichten

INNAX verwerkt de inspectiegegevens in ieder door u gewenst systeem. We hebben ruime ervaring met pakketten als IBIS, StraVIS, Vastware en maken gebruik van het in eigen beheer ontwikkelde gebouwmanagementsysteem INNAX online. Met de diverse pakketten stellen wij gewenste rapportages en overzichten op. Zoals meerjarenonderhoudsplannen, jaarbegrotingen, elementenlijsten en gebrekenlijsten.

Woningkwaliteit op orde

Zekerheid dat woningen aan wettelijke eisen voldoen

Corporaties en residentieel vastgoedbeheerders willen zeker weten dat ze voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving voor woningen. Bovendien is er behoefte aan scherpe monitoring van de prestaties. Woningkwaliteit op orde maakt deze inzichtelijk. Om verantwoording af te leggen en als basis voor een doelgericht verduurzamingsbeleid.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Hein zal snel contact met u opnemen.