Het juiste vertrekpunt

Uw duurzaamheidsdoelstellingen spelen een grote rol in uw keuze. Richt u zich op CO₂-reductie, energiebesparing of juist duurzaamheid in bredere zin? In een grondige analyse bekijken wij alle facetten om voor u het juiste vertrekpunt vast te stellen. INNAX is bekend met de in Nederland meest gebruikte methodes. Wij zijn specialist op het gebied van energielabeling en hebben de methode BREEAM-NL mede ontwikkeld met de Dutch Green Building Council.

Overzicht duurzaamheidslabels

  • Energielabel (woning- en utiliteitsbouw): maakt energiezuinigheid en energetische maatregelen inzichtelijk.
  • Maatwerkadvies: een integraal en uitvoeringsgericht energieadvies dat voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.
  • GPR Gebouw: GPR Gebouw meet duurzaamheidsprestaties voor woning- en utiliteitsbouw: nieuwbouw, bestaande bouw en grootschalige renovatie. Het geeft inzicht in vijf thema’s: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.
  • BREEAM-NL: een certificeringssysteem voor de duurzaamheidsprestatie van kantoren, scholen, winkels, industriële gebouwen en woningen. De volgende thema’s komen in dit systeem aan bod: energie, management, gezondheid, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling.
  • LEED: een Amerikaans certificeringssysteem gebaseerd op BREEAM, met strengere eisen voor de herkomst van de gebruikte materialen.
  • GreenCalc: beoordeelt gebouwen op drie thema’s: energiegebruik, watergebruik en materiaalgebruik.

Toekomstvaste gebouwen

Waarde verhogen dankzij route voor verduurzaming

Nog altijd denken velen: duurzaam is duur. Dat geldt alleen voor partijen die verduurzaming niet goed voorbereiden. Organisaties die het slim aanpakken, constateren juist precies het tegenovergestelde. Hun vastgoed wordt meer waard, doordat ze op tijd toekomstvaste maatregelen nemen. De gebruikerstevredenheid gaat omhoog, de huurcontracten lopen langer. De prijs per m2 stijgt, terwijl de energiekosten en de CO2-uitstoot dalen.
Lees verder...

Meer weten?

Laat uw gegevens achter en Joop zal snel contact met u opnemen.