Het Christelijk Lyceum in Veenendaal bestaat uit een drietal gebouwen. De nieuwbouw wordt gevormd door een drie-laags volume met een atrium als sociaal hart, en wordt geflankeerd door twee gerenoveerde bestaande gebouwen: het voormalige theorie- en praktijkhuis. Met de zorgvuldige positionering ten opzichte van waardevol groen en historische bomen wordt de identiteit van de campus en de aansluiting op de buurt en de Kerkewijk versterkt.

De keuze om een gedeelte van de betonconstructie van de bestaande gebouwen te laten staan en opnieuw te gebruiken is een hele bewuste. Van de gesloopte delen wordt bijvoorbeeld het betongranulaat hergebruikt in de nieuwbouw. Ook komen allerlei bestaande gebouwdelen duidelijk terug in de nieuwbouw; de vroegere iconische gevel vormt nu het ‘decor’ voor de nieuwbouw.

Bouwteam

Het bouwteam bestaat uit NOAHH | Network Oriented Architecture, HEVO, EX Interiors, ZRi, Pieters Bouwtechniek, Burgland Bouw en INNAX.

Meer weten over

dit nieuwsartikel?

Neem contact op met Martijn.