Verduurzaming Vereniging van Eigenaren (VvE) voor corporaties en beheerders

Verduurzaming Vereniging van Eigenaren (VvE) voor corporaties en beheerders

Het verduurzamen van VVE complexen kan een behoorlijke opgave zijn. Het is een stap die nodig is om appartementscomplexen toekomstbestendig en waardevast te maken. Iedereen wordt er beter van, zowel in de portemonnee als in het leefcomfort. Corporatie VVE’s, eigenaar/bewoners en het milieu. 

Waarom uw VvE verduurzamen?

Stijgende energiekosten, een aardgasloos perspectief en klimaatverandering. En hoe zorgen we ervoor dat de appartementen hun waarde behouden en voorbereid zijn op de toekomst? Dat zijn de actuele thema’s waar de Vereniging van Eigenaren mee te maken hebben.

INNAX is gespecialiseerd in de begeleiding van woningcorporaties die deel uitmaken van VvE’s en professionele VVE beheerders, die met energiebesparing en verduurzaming aan de slag willen.

Duurzaam onderhoud

Verduurzaming begint met een op maat gesneden energieadvies waarbij de actuele energieprestatie in kaart wordt gebracht. Op basis hiervan worden de energieprestatie verhogende scenario’s inclusief investeringskosten, gedisconteerde terugverdientijden en subsidie/financieringsmogelijkheden. Het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op basis van een conditiemeting (NEN2767) geeft inzicht in de technische staat van het complex en geeft een overzicht van alle noodzakelijke onderhoudsactiviteiten, herstelwerkzaamheden en vervangingen uitgezet in de tijd.

De energiebesparende- en duurzame energiemaatregelen worden gecombineerd met het meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) zodat onderhoud én verduurzaming op natuurlijke momenten geïntegreerd kunnen worden uitgevoerd. Een kostenegalisatie reserve zorgt ervoor dat er altijd voldoende middelen voorhanden zijn om het groene DMJOP te realiseren.

Subsidiemogelijkheden

Voor het laten opstellen van duurzame MJOP’s , het uitvoeren van energiebesparende maatregelen, advies & begeleiding zijn diverse overheidssubsidies beschikbaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw VvE?
Neem contact op met Khing Go

NEN2767

Bovenstaande conditiescore matrix ontvangen in handig creditcard formaat? Vraag het aan via  onderstaand formulier. Wij sturen u de kaart(en) per post toe.

NEN-2767 kaartjes aanvragen

  • Bedrijfsnaam
  • E-mailadres
  • Aantal kaartjes (max. 10)