Financieringsoplossingen

Financieringsoplossingen

Van uitdaging naar oplossing

De financiering van verduurzamingsmaatregelen en de wens om uw exploitatiekosten te verlagen vormen vaak een uitdaging. Een bekende drempel voor het verduurzamen van gebouwen, is de terugverdientijd van de nodige investering. Bij u als gebouweigenaar of beheerder zijn deze uitdagingen vaak een belemmering om stappen te maken in het verduurzamen van gebouwen. INNAX gaat de uitdaging graag aan en ondersteunt met diverse financieringsoplossingen op maat. Dit doen wij zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw. In onze aanpak kunnen we zelfs risico’s overnemen.

Wij werken samen met een aantal financieringsinstellingen en banken. Afhankelijk van het project en opdrachtgever kiezen wij de meest geschikte financieringsmogelijkheid. Indien het projectontwerp zich kwalificeert voor “groen financieren”, dan zullen wij gebruik maken van een dergelijke regeling. Het voordeel hiervan ligt in het lagere rentepercentage. Wij analyseren de technische en financiële mogelijkheden via een haalbaarheidsonderzoek.

Nadat het juiste technisch financiële scenario is gekozen bieden wij hulp bij zaken als:

  1. Subsidies en fiscale optimalisatie
  2. Financiële ruimte in vermogen en leningen
  3. Investeringsstrategieën
  4. Het opzetten van een Energie B.V.

Energie investeringsaftrek (EIA)

Met deze fiscale regeling kunt u ca. 14% besparen op de investering van een duurzame installatie. Hiervoor moet de installatie gekwalificeerd zijn volgens de Energielijst. Het duurzame energieconcept van INNAX maakt het mogelijk voor diverse organisaties om hier gebruik van te maken. Samen met onze opdrachtgevers en de financiers kijken we naar een passende oplossing.