Energiemeetdiensten

Energiemeetdiensten

Energie is voor iedere organisatie een aanzienlijke kostenpost. Voor het verlagen van deze kosten is het terugdringen van uw energiegebruik essentieel. Grote besparingen zijn vaak op een eenvoudige wijze te realiseren. Met de energiemeetdiensten van INNAX krijgt u continu een actueel inzicht in uw energieverbruiken.

INNAX levert, installeert en onderhoudt zelf de energiemeters. Voor grootverbruikers doen we dit als onafhankelijk en erkend meetverantwoordelijke (VCA* en ISO 9001 gecertificeerd). Voor kleinverbruikers vragen wij in de functie van Overige Diensten Aanbieder (ODA) de gedetailleerde energiegebruiken op en stellen deze beschikbaar via het online energiemonitoring systeem EView. Ook voor tussenmeters, geschikt voor afrekening of energiemanagement doeleinden, hebben wij voor elke situatie een passende meetoplossing.

Inzicht door bemetering

Om energiestromen en mogelijke besparingen inzichtelijk te maken werkt INNAX met telemetrie meters, dat wil zeggen op afstand uitleesbaar. We lezen de energiemeters frequent uit. INNAX valideert de meetdata en stuurt deze naar diverse partijen, zoals de regionale netbeheerder. Uw energieprofielen raadpleegt u in ons online monitoringsysteem EView. Wij vinden dat u als klant eigenaar bent van uw eigen meetdata en daarom is dit een standaard onderdeel van onze meetdiensten. Dus geen extra kosten om uw eigen meetdata op te vragen.

Besparingsmaatregelen

Met de combinatie van telemetrie energiemeters en EView kunt u uw energieprofielen analyseren en optimaliseren. U kunt zelf de mogelijkheden en effecten van energiebesparende maatregelen vaststellen of dit door ons laten doen. Met deze gegevens koopt u energie gerichter en scherper in en kunt u eenvoudig uw facturen controleren.

De voordelen van onze meetdiensten:

  • Zonder meerkosten heeft u beter inzicht in de energiehuishouding, het energiegebruik en de kosten.
  • U werkt samen met een onafhankelijk en erkend meetbedrijf voor het vaststellen van uw energiegebruiken (INNAX is geen energieleverancier en heeft geen belang bij de hoogte van uw energierekening).
  • Er zijn geen extra investeringen nodig voor meetinstallaties.
  • U voldoet aan de Nederlandse wetgeving.
  • U heeft eén aanspreekpunt voor al uw energiezaken.

Welke energiemeter heeft u nodig?

Elektriciteitsmeter
Gasmeter
Warmtemeter
Tussenmeter

Infographic | hoe werkt de energiemarkt?

De energiemarkt is sinds 2004 vrijgegeven. Als energiegebruiker kiest u nu zelf wie energie levert (energieleverancier) en wie het energieverbruik meet en monitort (energiemeetbedrijf). Over de werking van de energiemarkt zijn er nog veel vragen in de markt. We hebben daarom een infographic gemaakt die inzicht geeft in de werking van de energiemarkt en de voordelen hiervan.