Energie-audit

Energie-audit

Energie-audit, heeft u deze al uit laten voeren?

Een energie-audit (EED) is verplicht voor grote organisaties in Nederland. De deadline voor het uitvoeren van een energie-audit lag op 5 december 2015. Heeft u uitstel aangevraagd? Dan heeft u de kans om de toegevoegde waarde van de audit nog beter te benutten. Krijg inzicht in uw energiegebruik en bespaar. 

Wat is een energie-audit (EED)?

Deze verplichting voor een energie-audit volgt uit de European Energy Directive (EED) die de Europese Commissie in 2012 vaststelde. Een energie-audit is het systematisch verzamelen van informatie over het actuele energiegebruik van uw organisatie. Het analyseren van deze gegevens brengt energiebesparingsmogelijkheden in kaart.

Wilt u weten of u aan deze wetgeving moet voldoen? Via deze vragenlijst, krijgt u meer inzicht in uw situatie.

Stimulans voor energiebesparing

De EED is n het leven geroepen als stimulans voor organisaties om daadwerkelijk maatregelen te treffen. De energie-audit moet om de vier jaar opnieuw uitgevoerd worden. Het gaat hierbij om het energiegebruik van gebouwen of groepen gebouwen, industriële processen of installaties, inclusief vervoer en warmte.

Optimaliseer uw energiegebruik

De adviseurs van INNAX helpen u te besparen. Wij hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van energie-audits en weten de resultaten hiervan te vertalen naar concrete besparingsmaatregelen. Zo bent u ervan verzekerd dat u in de komende vier jaar uw energiekosten vermindert en uw energiegebruik optimaliseert. Tevens voldoet u met onze ondersteuning aan alle verplichtingen zoals gesteld in de EED.

Vijf zekerheden met de aanpak van INNAX

Wilt u de uitvoering van de energie-audit uitbesteden? Met de aanpak van INNAX bent u verzekerd van het volgende:

  • U voldoet aan de wet- en regelgeving.
  • U heeft volledig inzicht in uw energiestromen.
  • U krijgt advies afgestemd op uw ambities.
  • Vanaf de aanvraag voor uitstel, de energie-audit, tot aan de implementatie van de maatregelen staan wij voor uw klaar.
  • De energie-audit is een startpunt. Geen verplichting waar, wanneer u eenmaal voldoet, niet meer naar omkijkt. Ook voor de lange termijn denken wij met u me.

Voor meer informatie over de EED kunt u terecht op de site van rvo.nl of de site van de overheid.