Zonne-energie met opbrengstgarantie voor Intrakoop-leden

Zonne-energie met opbrengstgarantie voor Intrakoop-leden

De verduurzaming van zorggebouwen maakt weer een mooie stap voorwaarts. De aanbesteding die Intrakoop, INNAX en de leden Tangenborgh, Aafje, Interzorg Noord Nederland en Frion, in mei gestart zijn, is gegund. De eerste 18 gebouwen zijn reeds aangemeld, goed voor ongeveer 6000 zonnepanelen die jaarlijks circa 1,5 miljoen kWh gaan opwekken. Dat is evenveel als 500 huishoudens!

Opbrengstgarantie over 15 jaar

Het aanbestedingsteam heeft in mei dit jaar een innovatieve uitvraag in de markt gezet, waarbij de leverancier middels een prestatiecontract verantwoordelijk wordt voor het opwekken van de stroom. Inmiddels is een leverancier geselecteerd die deze opbrengstgarantie geeft én het daarmee aandurft om 15 jaar garant te staan voor onderhoud, monitoring en schoonmaak van de zonnepanelen. Deze wijze van aanbesteding heeft geresulteerd in een hoge kwaliteit en opbrengstzekerheid tegen een lage prijs.

De naam van de leverancier wordt naar buiten gebracht zodra de raamovereenkomst is ondertekend. De leden die vooraf commitment hebben afgegeven zijn hiervan al wel op de hoogte. Zodra de raamovereenkomst rond is, kunnen ook andere leden instappen!

Neem voor meer informatie contact op met Charles Nauta, tel. 088 55 33 716.

Lees ook:

https://www.intrakoop.nl/nieuws/details/2018/10/08/aanbesteding-zonnepanelen-gegund

https://www.intrakoop.nl/nieuws/details/2018/04/16/hoe-pakken-we-onze-aanbesteding-zonnepanelen-aan


Facebooktwitterlinkedinmail