Woningcorporatie bespaart ruim een miljoen met energie-inkoop

Woningcorporatie bespaart ruim een miljoen met energie-inkoop

Woningcorporatie Maasdelta uit Spijkenisse bespaart de komende drie jaar ruim een miljoen euro met de collectieve inkoop van energie. Deze kostenbesparing komt voort uit de inspanningen om het energieleveringscontract te optimaliseren en de dalende energieprijzen in 2014. Ook de huurders van de woningcorporatie zullen de besparing duidelijk voelen in hun portemonnee.

Maasdelta heeft een omvangrijk contractvolume, maar liet zijn energiecontracten jaar na jaar stilzwijgend verlengen. In het kader van de eigen duurzaamheidsdoelstellingen en mogelijke kostenbesparing ging het roer in 2014 echter om. De woningcorporatie vroeg partner INNAX GEBOUW & OMGEVING de bestaande energiecontracten te analyseren en opnieuw aan te besteden. Het resultaat: een contract met betere condities, betere leveringsvoorwaarden en lagere leveringstarieven die vastliggen voor de komende drie jaar.

Groen en optimaal

Voor het afsluiten van een nieuw energieleveringscontract stelde Maasdelta samen met INNAX een programma van eisen op, dat aansluit op de duurzaamheidsdoelstellingen. Op basis hiervan is een aanbestedingstraject in gang gezet.

‘De tijd om over te stappen was rijp, geeft John Zuidmeer aan, manager Vastgoed beheer bij Maasdelta Groep. ‘Met ondersteuning van INNAX is de overstap soepel verlopen en hebben we nu een geoptimaliseerd contract dat zorgt voor uniformiteit, meer slagkracht op de markt en grip op de kosten. Dankzij de gerealiseerde kostenbesparing kunnen we onze huurders bovendien een leuk financieel voordeel bieden.’

Ook het realiseren van CO2 reductie is voor Maasdelta erg belangrijk. Daarom heeft de corporatie gekozen voor de meest duurzame vorm van groene stroom; 100% Hollandse wind die dicht bij huis en echt groen wordt opgewekt.


Facebooktwitterlinkedinmail