Voldoen aan de Warmtewet, feiten en tips

Voldoen aan de Warmtewet, feiten en tips

Door de Warmtewet, die op 1 januari 2014 is ingegaan, veranderen veel organisaties in warmteleveranciers. Dit heeft een behoorlijke impact op de huidige processen, de verrekening van warmtetarieven en de communicatie naar uw afnemers. Om u op weg te helpen, treft u hieronder feiten en tips om te voldoen aan de warmtewet.

Feiten over de Warmtewet:

  1. Wie warmte levert (aansluiting onder de100kW) valt onder de Warmtewet.
  2. Uw warmtenetten moeten sinds 1 januari aangemeld worden bij het ACM.
  3. Door de Warmtewet bent u nu warmteleverancier. Voor uw afnemers dient u nu dus ook leveringscontracten op te stellen.
  4. Per 1 januari 2014 gelden maximale tarieven voor de levering van warmte. Deze tarieven worden jaarlijks door de ACM vastgesteld.

Tips om aan de Warmtewet te voldoen:

  1. Voor de juiste verrekening (in Gigajoule, niet meer per m2 oppervlak) van warmte adviseren wij u een telemetrische warmtemeter te plaatsen achter de warmtebron.
  2. Breng de (financiële) gevolgen, risico’s en besparingsmogelijkheden in kaart voor uw gebouwen met een Impactanalyse.
  3. Met een aparte warmteadministratie op basis van de tarieven conform de Warmtewet, biedt u transparantie aan uw huurders / afnemers.
  4. Krijg grip op de energiestromen door telemetrisch het gasverbruik en de geleverde warmte te monitoren en hiermee het rendement van de warmtebron realtime in beeld te hebben.

Veel gestelde vragen

De invoering van de Warmtewet gaat in een vrij snel tempo. Dat leidt tot veel vragen en onduidelijkheden. De veel gestelde vragen die wij krijgen, hebben wij voor u op onze website gepubliceerd. Vindt u geen antwoord op uw vraag dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij zijn ook bereid een werksessie op locatie voor u te verzorgen.


Facebooktwitterlinkedinmail