Verruiming STEP (Stimuleringsregeling energieprestatie huursector)

Verruiming STEP (Stimuleringsregeling energieprestatie huursector)

De Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) wordt met ingang van 1 juli 2016 verruimd. De minister van Wonen en Rijksdienst – Stef Blok – diende 19 mei 2016 een voorstel in om de vergoeding en voorwaarden te verbeteren rond de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP).

De belangrijkste aanpassingen voor STEP zijn:

  • Een generieke verhoging van de subsidiebedragen.
  • Het onderscheiden van meerdere categorieën zeer energiezuinige renovaties die verder gaan dan een Energie-Index van 1,20 (was tot 1 januari 2015 energielabel A).
  • Een verlaging van de minimale renovatie-eis van drie naar twee Energie-Index-klassen verbeteringen voor enkele specifieke categorieën.
  • Verlenging van de looptijd met een jaar tot en met 2018 (was 31-12-2017).

 

Stel uw vragen aan RVO

Meld u aan voor de Inspiratiemiddag en stel uw vragen aan RVO. Tijdens sessie 3 komen de actuele subsidies en regelingen (BENG en STEP) aan bod.

In twee jaar slechts 10% benut

De STEP subsidie is in het leven geroepen om professionele verhuurders te ondersteunen om de 2020 doelstellingen uit het Energieakkoord te realiseren. Sinds de openstelling van het budget van € 395 miljoen (juli 2014) is er twee jaar later slechts ca. 10% benut. Met de voorgenomen aanpassingen wordt beoogd om meer mogelijkheden te bieden om gebruik te maken van de STEP regeling. De genoemde aanpassingen en de toelichting erop zullen binnenkort in de Staatscourant gepubliceerd worden.

Lees voor meer informatie de brief van de minister over de voorgenomen wijzigingen.

Foto: istock/innax

Facebooktwitterlinkedinmail