Uurwaarden gas dagelijks naar uw energieleverancier? Regel dit met uw meetbedrijf

Uurwaarden gas dagelijks naar uw energieleverancier? Regel dit met uw meetbedrijf

Vanaf 1 januari 2018 worden de uurverbruiken van uw gasmeter in het grootverbruiksegment alleen nog maandelijks doorgegeven aan uw energieleverancier. Nu is dat dagelijks. Mogelijk hebben u en uw energieleverancier voordeel bij het dagelijks blijven ontvangen van de uurverbruiken. Regel dit bij uw meetbedrijf.

De uurwaarden van de afnamecategorie GXX (jaarverbruik meer dan 170.000 m3) spelen vanaf 1 januari 2018 geen rol meer in de onbalans bepaling. Een maandelijkse frequentie van het beschikbaar stellen van de uurwaarden volstaat. Nu versturen de meetbedrijven nog dagelijks de uurwaarden aan de regionale netbeheerders en de netbeheerders sturen dat vervolgens door aan de energieleveranciers.

Forecasten van gasinkoop
Een aantal leveranciers geeft aan de informatie uit dagelijkse uurwaarden te blijven gebruiken om de forecast van hun gasinkoop portefeuille te verbeteren. Mogelijk heeft u daar ook voordeel van. Vraag het na bij uw energieleverancier.

Is INNAX uw meetbedrijf?
Zijn wij uw meetbedrijf? Dan blijven we uurwaarden dagelijks uitlezen en presenteren in het energiemonitoringsysteem Eview. Zo kunt u sneller ingrijpen bij excessief verbruik en kunnen verdere kostenoverschrijdingen worden voorkomen Wel wordt de frequentie van aanleveren aan uw netbeheerder aangepast van dagelijks naar maandelijks.

Meer informatie
Willen u en uw energieleverancier dat de uurwaarden dagelijks worden ontvangen?
Dat kunt u afstemmen met uw vaste contactpersoon. Hij of zij informeert u graag verder.

Heeft u geen contactpersoon? Harold Hamminga helpt u verder.


Facebooktwitterlinkedinmail