Training: EPG-Nader Voorschrift

Training: EPG-Nader Voorschrift

Vanaf januari 2015 zijn er grote veranderingen op het gebied van EPG. Om te blijven voldoen aan de regelgeving uit de BRL9500 is het noodzakelijk dat EPA-opnemers en EPA-adviseurs op de hoogte zijn van de nieuwe regelgeving, rekenmethodiek en aanvullende opnamegegevens. INNAX bouwkundig adviseurs organiseert daartoe op diverse data de ‘EPG-Nader Voorschrift’ training.

Gezien het actieve energielabelbeheer dat INNAX bouwkundig adviseurs voert bij vastgoedbeheerders en de rol in het beheerproces die eigen werknemers daarbij spelen, is het zeer gewenst dat EPA-opnemers en EPA-adviseurs deze EPG-training volgen. Het staat u uiteraard vrij om een dergelijke training ook elders te volgen. In dat geval vragen wij om een certificaat van deelname. Op deze wijze blijft het beheerproces en de resultaten daarvan geborgd.

Waar gaat het om?

Op 1 januari 2015 wordt de rekenmethode voor het bepalen van het energielabel herzien. De overheid werkt toe naar één uniforme berekeningsnorm voor bepaling van de energieprestatie van gebouwen: de NEN 7120 Energieprestatie van Gebouwen, kortweg EPG. In deze norm is beschreven hoe de energieprestatie van zowel nieuwe als bestaande woningen én utiliteitsgebouwen bepaald moet worden. Voor de nieuwbouw is deze norm reeds ingegaan op 1 juli 2012. Deze norm is tevens de basis voor de nieuwe berekeningsmethode voor bestaande bouw. Deze methode is beschreven in een zogenaamd Nader Voorschrift (NV) en is daarmee de vervanger van de EPA en het bijbehorende NL-EPBD Energieprestatiecertificaat (Energielabel).

Omdat met de invoering van de nieuwe norm de berekeningsmethode van bestaande en nieuwe woningen hetzelfde is, worden de uitkomsten onderling vergelijkbaar. Het gevolg van de nieuwe rekenmethode is dat woningen een ander energielabel kunnen krijgen én dat er opnamegegevens noodzakelijk zijn die nog niet zijn opgenomen in de huidige EPA methode.

Eendaagse training: EPG-Nader Voorschrift

In de eendaagse ‘EPG-Nader Voorschrift’ training wordt u volledig bijgespijkerd op alle relevante wijzigingen in wet- en regelgeving omtrent het energielabel, de extra gegevens die opgenomen dienen te worden en alle overige relevante zaken die nodig zijn voor een correct energielabel. Tijdens de training is er veel ruimte voor specifieke vragen en casusbehandeling.

Data: 14 – 23 – 30 oktober en 4 – 12 – 18 november 2014
Tijdstip: 10:00 – 14:30 u.
Locatie: Kantoor INNAX aan Plesmanstraat 62 te Veenendaal
Kosten:  € 150,- (excl. BTW), lunch inbegrepen

 

Schrijf u direct in

Voor inschrijving stuurt u een e-mail met uw naam, organisatie en gewenste data aan Evelijn van den Hoogen-Gardeniers. U kunt ook bij haar terecht voor nadere informatie.

Wij zien uit u te mogen ontvangen op één van onze trainingsdagen!


Facebooktwitterlinkedinmail