The Big BENG was een groot succes

The Big BENG was een groot succes

De energietransitie, toekomstbestendige gebouwen, de ideale wereld over tien jaar, de beste stimulans om te verduurzamen en wat doe je morgen anders om (te beginnen) je ambities waar te maken. Tijdens de Inspiratiemiddag The Big BENG die op donderdag 23 maart werd gehouden in Veenendaal kwam dit onder andere aan bod. Doel: de versnelling naar energiepositieve gebouwen een extra impuls geven.

Voor de belangstellenden was er een inspirerend programma met sprekers Helga van Leur (Vandaag heb je Morgen in handen), Philip Blaauw (Waarom een Big BENG), Jörgen Waagenaar (Energietransitie! Anders denken?) en Joop van der Voort (Niet kiezen is verliezen). Deelnemers hebben het als enerverend ervaren en de terugkoppeling was zeer positief:

‘Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar hier had ik echt wat aan.’
‘Interessante presentaties en zeker voor herhaling vatbaar.’
‘Ik ga direct financiering regelen bij mijn directeur.’

Het was een zeer geslaagde middag, beoordeeld met een gemiddelde van 8,5. Foto’s zeggen meer dan woorden. Blader door ons online fotoalbum.

Persoonlijk Energie Plan

Tijdens een interactieve sessie (Line-Up) heeft Helga van Leur de deelnemers uitgedaagd om na te denken over hun PEP (Persoonlijk Energie Plan). Met dit plan werk je gestructureerd aan de versnelling naar energiepositieve gebouwen. Het helpt je om een beeld te vormen over wat je wil bereiken. De PEP gaat uit van je persoonlijke visie, welke doelen je wilt bereiken, wat er voor nodig is en welke personen erbij worden betrokken. Wil je hier meer over weten? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Waarom een Big BENG?

Gasloos wonen en werken, dat is de doelstelling voor 2050. Het is mogelijk, maar daar is lef en daadkracht voor nodig. Daarom pleiten wij voor een Big BENG. Een impactvolle beweging die positieve veranderingen realiseert voor concrete stappen richting een duurzame toekomst. De eerste mijlpaal is BENG* in 2020 en vanaf daar moeten wij verder naar gasloos én energiepositief. Bezoekers van de Inspiratiemiddag hebben wij daarom onder andere de volgende stelling voorgelegd. Ben jij het hiermee eens?

In de verre toekomst is er een overschot aan energie.

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

*BENG staat voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen.

 


Facebooktwitterlinkedinmail